marți, 3 ianuarie 2012

Fursecuri pentru Craciun si nu numai...



               Postarea asta se cerea a fi aici inainte de Craciun insa din motive bine intemeiate nu s-a putut insa ca idee pentru viitorul Craciun e bine de retinut :).Aceste fursecuri pot fi foarte bine si ornamente pentru un brad delicios ;) dar sa va povestesc:

               Avem nevoie de:

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 180 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • esenta de vanilie 
  • un praf de copt
  • 3-4 linguri nessquik
  • faina cat cuptinde sa obtinem un aluat ca o plastelina (cam 300-350 gr)
               Pentru umplut:
  • gem de prune cu scortisoara
  • crema de caramel(frisca+budinca de vanilie+4-5 linguri caramel)
  • ciocolata topita
  • cam 6 -7 dropsuri cu cat mai colorate cu atat mai bine ,eu nu am avut decat rosii.(sa nu aiba crema in mijloc!!)
  
               Se mixeaza untul pana ajunge spuma adaugam zaharul pudra si contiuam sa mixam.Adaugam oul esenta de vanilie .Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se amesteca impreuna pana obtinem un aluat ca o plastelina.Impartim aluatul in doua  jumatate va ramane alb iar in cealalta jumatate vom pune nessquik-ul ,infasuram in folie de plastic cele doua bucati de aluat obtinute si dam la frigider cel putin o ora.
               Impartim aluatul in bilute intindem foi si decupam forme rotunde iar mijlocul se decupeaza cu orice forma aveti sau doriti eu am avut steluta si clopotei.se coc la 175 grade in tava cu hartie de copt.Daca ii umplem cu crema vom decupa forme perechi un biscuit intreg-un biscuit decupat.Daca ii facem vitraliu cu dropsuri nu e nevoie sa fie perechi.Dropsurile se pun intr-o punga rezistenta la capaceala :))si se sfarma cu sucitorul.Se pun biscuitii in tava cu hartie de copt si se umple decupajul cu dropsuri sfaramate .Dam la cuptor la fel ce celelalte doar ca se cere a se lasa la racit in tava si se scot usor cu o spatula sau lama unui cutit subtire.












               

Pate din ficat de pasare



               Avem nevoie de:

  • 5-6 ficatei de pasare de preferinta proaspat
  • o ceapa marisoara
  • un catel de usturoi
  • o lingura de otet
  • 75 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura pasta de tomate
  • sare,piper
  • supa instant
  • oregano,busuioc......sau ce va place 
               Punem ficatelul sa dea cateva clocote cu lingura de otet.Ceapa se taie si se caleste in putin ulei iar la sfarsit se adauga si pasta de tomate.Intr-un castron se pun ficateii fierti cu ceapa calita,untul la temperatura camerei +condimentele preferate si cu blenderul amestecam pana obtinem o pasta fina .La inceput va fi ceva mai moale ca ingredientele sant calde insa o data pus in frigider se va obtine o pasta usor de intins si delicioasa si sanatoasa......:)






joi, 22 decembrie 2011

Cornulete


               Aceasta este retata mea de cornulete ,antica,veche si de demult :))

               Punem in cos asa:

  • 800 ml smantana (poate fi pentru frisca )
  • 250 gr unt sau margarina ,acasa faceam cu untura
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca sau 2 pliculete granulate
  • 1 kg de faina
  • rahat ,nuca ,marmelada sau ce va place pentru umplut
  • 150 gr zahar pudra pentru nins cornuletele
               Facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam la crescut cam o ora.Apoi intinde foi rotunde ca la placintele le taiem apoi in triunghiuri si punem umplutura ,rulam si punem in tava.Dam la cuptorul preincalzit 175 grade.Pudram cu zahar +zahar vanilat .




duminică, 18 decembrie 2011

Feliute delicioase



               Ei bine stiti desigur cum sant prajiturelele Kinder nu?!! ce intrebare stupida desgur stiti ...:)).Ce ziceti de varianta home made?!!....suna tentant nu...stiu ,stiu si eu am binoclat ochii cand am vazut-o la fetele dragi de pe Bucataras,madi si miha si cu siguranta au mai incercat si altii ..personal am facut-o de cateva ori la rand asa cerere mare a fost :))


               Deci ne aprovizionam cu:

  • 4 oua 
  • 100 gr zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere(eu nu am pus)
  • 2 linguri cu gris
  • 4 linguri cu faina alba
  • 50 gr cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
               Pentru crema avem nevoie de:
  • 250 ml frisca lichida
  • jumatate plic puding de vanilie
  • zahar dupa gust
               Pentru ornat:
  • sirop de ciocolata (100 gr ciocolata neagra sau cu lapte ,50 gr unt,frisca lichida 100 gr )

               Amestecam galbenusurile cu zaharul ,miere de albine si vanilia pana isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina ,grisul, cacaua si praful de copt amestecate in prealabil +uleiul si laptele.Omogenizam bine .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia precedenta.Impartim compozitia in doua parti egale .Punem prima parte din compozitie in tava cu hartie de copt ,tava de 20/30 cm ,nu tava mare  de cuptor,coacem la 175-180 grade aproximativ 15 minute ,testul scobitorii este mult mai sigur.La fel procedam cu a doua foaie .Lasam apoi la racit foile dupa care punem crema intre ele si siropul deasupra si lasam peste noapte la rece .....v-am lamurit deci ...:)).Foile sant subtiri cam cat un deget sa nu va speriati ca nu iese sau ca e prea putina compozitia .....hai sa aveti spor si la facut ca la mancat ...sant convinsa ca nu o sa va ajunga:))))))





marți, 13 decembrie 2011

Faguri fara forma



            Aveti nevoie de:
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri lapte
  • 18 linguri ulei
  • 4 oua
  • un zahar vanilinat
  • un praf de copt
  • un vf cutit bicarbonat stins cu otet
  • faina cit sa iasa un aluat mai consistent decit smintina
crema:
  • 50 gr unt
  • o ciocolata amara
  • 3-4 linguri smintina pt frisca
  • o cescuta de nuca macinata
pt decorat:
  • nuca macinata si sirop de ciocolata

           
           Se amesteca ingredientele de mai sus pina se obtine un aluat de consistenta smintinii poate un pic mai consistent.daca aveti presa pentru  faguri este excelent daca nu face-ti ca mine si luati cu o lingurita si puneti in tava de teflon le invirtiti cu o paleta pentru a se coace pe ambele parti se scot pe o tava apoi se lipesc cu crema de ciocolata .Ca sa nu iasa foarte crescuti in timp ce sant in tigaie ii presati putin cu paleta.
            Crema :o ciocolata amara si 50 gr unt se topesc se adauga 3-4 linguri smintina pt frisca si o ceasca de nuca macinata.lipim fagureii, ii murdarim pe jumatate in sirop de ciocolata si ii tavalim prin nuca .




joi, 8 decembrie 2011

Tort ciocolatos



               Acest tortulet este cu dedicatie speciala si anume surioarei mele Geni ,care este o frumoasa si o fata desteapta si care si-a implinit de curand un vis important pentru ea si acesta este modul in care in care o pot felicita momentan, fiind foarte departe una de cealalta .Te iubesc surioara mea draga si felicitari!!


               Avem nevoie de:

  • 1 3/4 cup faina alba(1 cup faina=205 gr)
  • 2 cup zahar(410gr)eu am folosit jumatate zahar pudra cumparat pt ca are amidon si jumatate zahar normal
  • 3/4 cup cacao(50 gr)
  • un praf de copt
  • un praf sare
  • 1 cup iaurt(236 ml)
  • 1/2 cup ulei vegetal(118ml)
  • 2 oua mari sa3 mici
  • esenta de vanilie
  • 1 ceasca de cafea neagra
               Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 gr praf de budinca cu ciocolata
  • jumatate pahar cu suc de portocala sau puteti pune lapte    

               Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau unsa foarte bine cu unt.Deschidem cuptorul la 175 grade Celsius sau 375 F  si lasam blatul 35-40 minute,pana trece testul scobitorii.Cred ca foarte bine ar merge si ceva fructe uscate sau nuci sau alune,este un blat tare ,tare bun ai zice ca e insiropat ,nu este uscat ..e cam de genul,, negresei,,.Acum daca va doriti un tort inalt cred ca va vor trebui doua blaturi ca acesta.Eu l-am ornat cu o crema din frisca lichida(250 ml)mixata cu jumatate de plic puding de ciocolata (50 gr) si jumatate pahar de suc proaspat de portocala,iar deasupra am ras ciocolata cu lapte.


               Ea este surioara mea...nu-i asa ca e frumoasa?!!




         

miercuri, 7 decembrie 2011

Ice Age



              Avem nevoie de 2 felii de paine si humus sau smantana sau pastrama sau ce va place decupajele se fac din coaja de la paine ,eu am folosit paine la tava ,ochii sant din castravete.



Sponge Bob



             Avem nevoie de:

  • paine la tava daca e posibil 
  • felie de cascaval
  • castravete
  • ardei gras rosu
  • pastrama feliata
  • putina crema de branza pentru ochi
    
               Se taie si se taie si se ansambleaza ca in imagine.





Shaun the sheep(oita Shaun)



             Avem nevoie de:

  • 4 felii de piine 2 negre 2 albe
  • 2 linguri perlute de brinza cu smintina
  • un castravete
           
              Decupati painea si castravetele ca in fotografie intre feliile de pine punem perlutele si castravete.Pofta buna!




Sandwich Ben Ten



             Avem nevoie de:
  • 6 felii piine
  • 3 castraveti
  • 2-3 linguri humus
  • pastrama asta este obtional
            Se taie marginile piinii si se decupeaza castravetii ca in imagini.