duminică, 5 iunie 2011

Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

       

               Ingrediente:
  • 400 gr branza sarata(poate fi si crema de branza si adaugam sare atunci) 
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 600 gr faina alba
  • 2 linguri zaatar
  • 2 linguri mac
  • sare grunjoasa
  • un ou pt uns
               Mod de preparare:
        Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si taiem forme,dam apoi tava in frigider 10 minute iar cand o scoatem  le ungem cu ou apoi presaram zaatar ,mac sau sare grunjoasa dupa preferinta.Se dau la cuptorul preincalzit 180 grade 10 minute.Pentru ca atunci cand le transferam de pe masa in tava isi strica forma indicat ar fi ca foaia sa fie intinsa direct pe foaia de copt si decupata direct pe foie asa vor ramane nemiscate si desigur cu forma dorita.Sint un aperitiv perfect langa o lingura de labaneh(crema de iaurt) ,linga o crema de avocado,aperitiv perfect linga o bere rece,sau pur si simplu in pachetelul de la servici.



     Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu