Daca as face un top al prajiturilor care imi plac foarte mult,atunci aceasta ar intra in primele 10 cu siguranta.....
Ingrediente:
Blat de biscuiti:
- 250 gr biscuiti Pettit Beurre
- 200gr ciocolata neagra
- 100gr unt
- 1/2 pahar caramel
- 200 gr smamtana lichida
- 150 ml lapte
- 500 gr smantana pentru frisca
- 1 cutie puding de caramel sau vanilie si atunci adaugam jumatate pahar de caramel
- 150-200ml smantana pentru frisca lichida
- 150 gr ciocolata neagra
- 2 linguri caramel pentru decorul final
Punem la topit ciocolata impreuna cu smantana,untul si caramelul ,nu trebuie sa fiarba ci sa se topeasca ciocolata si sa se amesteca toate ingredientele pana obtinem un sirop mai consistent.Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite.Laptele se infierbanta .Intindem biscuitii intr-o tava de aluminium si turnam lapele fierbinte peste ei,lasam pana absorb tot(cam20 minute).Turnam apoi siropul de ciocolata peste biscuiti putem amesteca cu o lingura apoi aranjam blatul cu o spatula sa fie cat de cat drept.Lasam cam 40 minute la frigider,intre timp vom face crema.Pentru aceasta vom mixa smantana impreuna cu pudingul ,daca pudingul este de caramel nu mai este nevoie sa adaugam sirop caramel daca punem puding de vanilie adaugam la sfarsit jumatate pahar de caramel si amestecam bine pana se incorporeaza.Crema obtinuta o vom intinde deasupra blatului de biscuit si vom da din nou 15-20 minute la frigider.Intre timp vom face siropul de ciocolata astfel: incalzim smantana(nu trebuie sa fiarba) adaugam ciocolata si amestecam pana aceasta se topeste ,lasam la racorit si adaugam prajiturii peste crema.Dam din nou la frigider cam 30 minute si decoram cu cele 2 linguri de caramel .Siropul caramel se gaseste in comert,dar daca doriti sa-l faceti dumneavoastra puteti obtine acesta din 400 gr zahar pe care il puneti la topit intr-o tigaie,de preferinta de teflon,cand acesta a ajuns sirop adaugam 200 ml smantana lichida pentru frisca,si amestecam cu grija ,pina se incorporeaza toata smantana si se topeste tot zaharul caramelizat si la final adaugam 80 gr de unt ,la fel mestecand pina acesta se va topi.Din aceasta cantitate obtineti cam un borcan si jumatate de caramel.Poate fi tinut in frigider o perioada destul de mare si folosit la diverse, alte dulciurele.Un lucru important este sa nu uitati sa inmuiati biscuitii,inmuiat nu inseamna ai face,,terci ,,ci doar sa-i ,,unflam,,putin cu laptele cald .Reteta nu prevede acest lucru insa eu cand am facut prima data biscuitii erau ,,iasca,,siropul de ciocolata desi ai crede ca-i va inmuia, ii intareste si atunci cand o sa vreti sa taiati se vor cam imprastia.Asa ca atunci cand am refacut prajiturica am inmuiat biscuitii si apoi am incorporat siropul de ciocolata .Un alt lucru important prajitura va fi mult mai buna dupa o zi, sa zicem o noapte de odihna in frigider ii va prinde de minune.Sa aveti pofta!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu