duminică, 1 mai 2011

Pasca in trei straturi


           Aceasta este pasca ,mai bine zis prajitura,care o fac cam de doi ani incoace si care ne place foarte mult .....dar sa va arat mai bine despre ce este vorba...
                                        Ingrediente pentru primul strat:                      
            300 gr faina
            250 gr zahar
            300 gr smantana
            4 oua
            1 plic zahar vanilat
            1/2 fiola esenta de vanilie
            coaja rasa de la o lamaie
            1/2 plic praf de copt
            un praf de sare
                                        Ingrediente pentru stratul al doilea:
            400 gr branza dulce
            150 gr zahar
            100 de stafide(eu am pus ananas si caise uscate)
            2 plicuri zahar vanilat
            4 oua
            4 linguri de pesmet fin
                                          Ingrediente pentru stratul al treilea:
            3 oua
            100gr zahar
            300 gr nuci macinate
            2 linguri cacao
            1/2 fiola esenta de rom
            50 gr zahar pudra (pt ornat dupa racire)
            2 linguri de unt(pt uns tava)
                                                          Preparare:
            Stratul 1:mixam ouale cu sarea,zaharu,zaharul vanilat ,coaja de lamaie si esenta de vanilie.Adaugi treptat smantana,alternand cu faina cernuta impreuna cu praful de copt.Ungem o tava de yena (vz foto) cu unt si tapetam cu faina sau hartie de copt.Torni prima compozitie si o coci timp de 15 minute la cuptorul preincalzit 160 de grade.


             Pentru al doilea strat: inmoi stafidele 10 minute in apa calda cit sa le acopere.Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina acestea se dizolva,apoi adaugi branza,stafidele scurse,2 linguri de pesmet si omogenizezi.Se scoate forma din cuptor presaram pesmetul ramas adaugam compozitia cu branza si le coacem impreuna inca 25-30 minute.




           In acest timp,pregatesti stratul de deasupra.Separi albusurile de galbenusuri.Bati spuma albusurile cu zaharul, apoi incorporezi pe rand galbenusurile cu miscari verticale lente,apoi nucile esenta si cacaua.Scoti tava din cuptor si intinzi al treilea strat si o dam din nou la cuptor pentru alte 20 minute.Dupa ce s-a racit o presari cu zahar pudra sau nu :)) dupa preferinta.


                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu