joi, 17 noiembrie 2011

Gogosari in sos tomat by Ina



            O reteta exceptionala care merita probata de toata lumea ,perfecta langa friptura,langa o tarta sarata,langa o omleta simpla care va prinde alta dimensiune,langa banalii cartofi prajiti ........Ina de cate ori deschid frigiderul ma gandesc la tine...pup si multumesc ca ai impartasit cu noi aceasta reteta minunata.Reteta originala se gaseste aici.........

               Avem nevoie de:

  • 5 kg de gogosari     
               Sos:
  • 500ml otet
  • 500ml ulei
  • 500gr zahar
  • 800 gr pasta de tomate
  • o lingura sare
  • o lingura piper macinat
  • 3-4 foi de dafin
  • usturoi un catel(eu am adaugat)
  • un vf de lingura chilly(cu de la mine putere nu si in reteta originala)

               Se curata si se taie ardeii sau gogosarii Ina zice felii eu am incercat felii prima data cand am facut si a doua oara cubulete.Ingredientele pentru sos se pun intr-o oala mai incapatoare si se lasa la fiert cam 15-20-30 minute depinde cat uitati de ei:))))nu se intampla nimic chiar de fierb 30 minute.Se pune in borcane cat este fierbine si se acopera cu folie de plastic pentru a sigila borcanul apoi se pun capacele.Sa aveti pofta!!.Eu am facut aceasta reteta cum am mai zis de doua ori asa ca fotografiile sant din amandoua reprizele.





19 comentarii:

  1. am auzit ca-s tare buni asa....Super farfurioara ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. alinutzica multumesc de vizita sa stii ca sant grozavi ,pup o zi minunata sa ai!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu anul acesta. Tare buni!!!
    Imi place mult farfuria.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ancuta multumesc ,farfuria tocmai ce am primit-o cadou ,pup o zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta asta o am si eu si o fac de ani de zile, insa cu miere, nu cu zahar. Sunt intr-adevar foarte buni!

    RăspundețiȘtergere
  6. Precis sunt foarte buni , as incerca si eu .

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt deliciosi............i-am facut si eu anul trecut si mi-au placut tare mult.Si imi place si vasul.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buono questo piatto, anch'io faccio una ricetta simile! buona serata!Ilaria

    RăspundețiȘtergere
  9. La ce sa fiu atenta mai inainte ??? La minunatul vas de prezentare sau la reteta ?
    M-am hotarat...amandoua sunt deosebite.
    Felicitari.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  10. Dorina cu incredere ,langa friptura de Craciun ...o sa vz!!!pup o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Medi ma bucur ca santem pe aceeasi lungime de unda si vasuul tocmai ce l-am primit cadou ma topesc dupe el,pup o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sidy multumesc de vizita si apreciere,pup o Duminica frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dear Aziz, Oh, this is one of my favorites with a nice loaf of bread. Blessings, Catherine

    RăspundețiȘtergere