duminică, 13 noiembrie 2011

Prajitura cu morcov si bezea



             Ingrediente:
  • 3 oua
  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g morcov ras
  • 170 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocala rasa
  • pt bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 2oo gr zahar
  • 200 gr nuci
            Mod de preparare:
     
      Blat: amestecam oule cu zaharul pina obtinem o crema. Adaugam uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt , bicarbonatul si scortisoara, apoi se pune in ouale batute crema. Portocala si morcovul se adauga si ele compozitiei. Se da la cuptor 180 grade.Pana trece testul scobitorii.
      Bezeaua:mixam albusurile spuma, apoi incorporam zaharul si mixam pina la obtinerea bezelei. Adaugam apoi nucile. Cind blatul este copt scoatem din cuptor, adaugam bezeaua cu nuci si dam din nou la cuptor pina prinde putina culoare aurie. Scoatem apoi din cuptor si lasam la racit, apoi poate fi taiata.Are o aroma deosebita, aduce a turta dulce, asa mi-a parut mie. O prajiturica excelenta la cafea.





4 comentarii: