O budinca absolut grozava,aromata si cremoasa datorita laptelui condensat si a untului.Merita sa incercati.....;)
- 200 gr orez cu bobul rotund
- un varf de lingurita cu sare
- o cutie lapte condensat
- 4-5 linguri cu unt
- 100 gr stafide sau caise uscate(asta am pus eu)
- esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 plicuri
- gem de caise sau sirop de fructe pentru decor
Punen orezul in sita si-l spalam bine.Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare ,de preferinta nonaderenta,adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte.Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute.Dupa acest timp orezul va avea doar putina apa nu se scurge adaugam peste laptele condensat ,untul si caisele uscate taiate in cubulete si mai lasam la fiert inca 20 minut la foc foarte mic.Luam de pe foc adaugam esenta de vanilie punem in cupe si lasam la racorit,se serveste cu sos de fructe sau gem acrisor de caise.
Mmmm.... ottimo questo budino, euna bontà! Ciao
RăspundețiȘtergereE molto bonisima Molly!!baci
RăspundețiȘtergereCred si eu ca-i buna! Dai si mie?:):*
RăspundețiȘtergereCorina o portie mare, mare!!weekend linistit!!
RăspundețiȘtergere