joi, 25 august 2011

Cuscus cu pui si legume

             Aceasta este o a doua reteta care va participa la Provocarea lunii August "Dulce Romanie2011"....

             Ingrediente:
  • un piept si jumatate de pui
  • doua ceape medii
  • o cutie cu fasole alba
  • fasole pastai verzi
  • un gogosar rosu
  • un morcov
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita turmeric
  • piper si sare dupa gust
  • o lingurita supa instant
  • pudra de usturoi
  • pudra de curry
  • un varf de lingura ghimbir pudra
  • o punga de cuscus
  • un varf de lingurita seminte de marar

             Mod de preparare:
       Legumele se spala se taie cubulete si le punem la calit impreuna cu  o ceapa.Cand s-au inmuiat adaugam pasta de tomate lasam un minut si adaugam apa calda si condimentele de mai sus .Lasam pana se patrund bine si adaugam fasolica din cutie mai fierbem 5 minute si inchidem.Puiul se taie cubulete si se condimenteaza cu turmeric,pudra de usturoi,ghimbir,sare,piper,curry pudra se maseaza bine ;ceapa pestisori se pune la calit  se adauga puiul condimentat ,punem capacul si lasam pana se rumeneste amestecand din cand in cand.Cuscus-ul se pregateste conform instructiunilor de pe plic ,adic se adauga ulei ,o lingura pentru fiecare pahar de cuscus,supa instant,sare piper,seminte de marar si apa cate un pahar de apa clocotita pentru fiecare pahar de cuscus.Acoperim si lasam pana absoarbe toata apa si cu o furculita rasfiram cuscus-ul.Se serveste impreuna cu legumele si carnea de pui.










4 comentarii: