vineri, 19 august 2011

Orez cu carne de oaie


                   Este o reteta specifica tarilor arabe .......servita la sarbatori,nunti,nasterea unui copil,in timpul Ramadanului.....deci....

             Ingrediente:
  • carne de oaie 1kg
  • o ceapa
  • o rosie
  • un morcov
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • seminte de pin prajite (eu nu am pus)
  • ceva ardei iute
  • 2 pahare de orez(500gr)
  • sare
  • piper
  • supa instant
  • ghimbir
  • camun(chimion)

             Mod de preparare;
       Se portioneaza si se spala foarte bine carnea.Intr-o oala incapatoarre se va pune putin ulei 100 ml,peste care vom adauga ceapa, rosia, usturoiul si ardeiul iute verde.Lasam 5 minute luam coaja de la rosie si adaugam carnea pe care o vom lasa la rumenit .Adaugam si condimenmtele si morcovul ;cand carne are deja culoare punem apa ,care trebuie sa cuprinda carnea bine ,punem capacul si lasam la fiert cam ora si jumatate/ doua ore la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.Acum orezul se spala in multe ape ,pana apa scursa ramane limpede.Cand carnea este gara o scoatem cu o paleta pe o tava si indepartam oasele ,supa si pe ea o scoatem separat intr-un castron.Punem carnea pe fundul oalei ,adaugam orezul si patru pahare din supa cu legume ,daca supa nu ajunge completam cu apa.Se pune folie pe oala apoi capacul si se pune dinm nou la foc mic pana se formeaza gauri in orez.Nu mestecati in orez decat la sfarsit.Eu am folosit orez Basmatti.Masurati supa cu acelasi pahar cu care a-ti masurat orezul.Acum cand orezul face gauri deasupra se inchide aragazul se pune folia bine pe oala si se mai lasa 20 minute sa se odihneasca,apoi se aseaza pe farfurie se aseaza felii de morcov si preasara patrunjel verde si cui ii place seminte de pin prajite in ulei .Nu stiu daca v-am convins, dar macar o data in viata zic eu se merita sa incercati astfel de mancare.Este genul de mancare care se face atunci cand sant multe persoane la masa .O astfel de portie este pentru 6-7 persoane.Sa aveti pofta!!!










2 comentarii:

  1. Ce orez basmati vad eu acolo la tine in oala si in farfurie! Incontestabil,fara carne de oaie mancarea araba nu ar mai fi aceeasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adina ai dreptate ,carnea de oaie face toata treaba si pt cei ce nu stiu carnea de oaie aici nu are acelasi gust ca in Romania,este mult mai frageda si chiar poate fi confundata foarte usor cu carnea de vitel.Multumesc de aprecieri, pup si un sf de saptamana linistit !!!

    RăspundețiȘtergere