Minunati si apetisanti, castravetii murati de vara ,care sant gata in doar cateva zile ,sant perfecti langa mancaruri pretentioase sau pur si simplu langa o portie de cartofi inabusiti ,acum sa va spun si cum se fac la mine acasa:
Ingrediente:
- castraveti cantitatea depinde de recipientul in care ii veti pune la murat
- apa fiarta si racita putintel ,calda
- o lingura de sare gruhjoasa pentru fiecare litru de apa
- marar verde sau flori de marar pot fi si uscate
- un catel doi de usturoi
- ardei iute verde
- sfecla rosie
- morcov
Se spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti :)),printre care vom pune betisoare de morcov si sfecla apoi deasupra din nou marar ,usturoi,felii de morcov,o felie mare de sfecla rosie si ceva ardei iute.Apa se amesteca cu sarea si se toarna deasupra pana acopera tot.Eu pun folie de plastic si apoi capacul .Punem borcanul sau borcanele la soare o zi doua apoi le bagam in casa ,in functie de cat de acri vii doriti, ii mai lasati la temperatura camerei sau ii bagati in frigider.
Puteti pune in acelasi timp si un borcan fara sfecla rosie ,pe farfurie vor arata minunat in doua culori....Sa aveti pofta!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu