Ingrediente:
- carne de pui in functie de cate persoane sant la masa(eu am pus jumatate de piept si o pulpa)
- un pahar si jumatate de orez basmatti(300 gr)
- jumatate ardei rosu si jumatate galben
- 2 linguri pasta de tomate
- usturoi
- un betisor de scortisoara
- o mana de bamii
- o ceapa
- patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- 3-4 rosii
- jumatate lingurita ginger
- niscai chilli
- un varf de cumin
- ceva sare dupa gust
Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie,adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata ,spalatasi condimentata.Lasam carnea sa se rumeneasca si o scoatem pe o farfurie.Intre timp facem sosul de rosii punand toate ingredientele(vz la ingrediente pentru sos) in blender ,sosul obtinut il masuram cu paharul cu care am pus orezul ;avem nevoie de 3 pahare de sos pentru un pahar jumatate de orez,daca nu ajunge adaugam apa sau supa de pui.Adaugam sosul in tigaia in care am prajit puiul,adaugam pasta de tomate si cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul(care in prealabil a stat in apa calda 15 minute si a fost spalat in cateva ape ,sub jetul de la robinet) si carnea,dam focul la mic de tot ,punem folie pe oala si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul ;cu un sfert de ora inainte sa inchidem ,cand inca mai este lichid deasupra adaugam ardeii colorati si bamiile si inchidem foarte bine cu folia si capac. S-a absorbit apa se vad mici gauri in orez atunci este gata lasam acoperit inca 20 minute si servim.Din pacate nu am mai reusit sa fac foto individuale ;((era lumea flamanda :))
Tare bun trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergerePup!
Foarte aromat ,medi.....pup o zi frumoasa!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere