vineri, 7 octombrie 2011

Baclava rulata


         

               Avem nevoie de:

  • un pachet de foi pentru placinta
      Umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune macinate
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr unt-pentru uns foile
      Sirop:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 250 gr zahar
  •  un pahar apa
  •  2 linguri apa de trandafiri
      Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumenesc.Intr-o tigaie punem cele doua pahare de zahar si unul de apa +sucul proaspat de lamaie si lasam la fiert pana se ajunge la consistenta mierii de albine adaugam si apa de trandafiri.Cand rulourile sant aurii punem siropul peste ele mai lasam 5 minute la cuptor si apoi scoatem afara si lasam la racit.Se portioneaza dupa preferinta si se mananca cu mare pofta!:)












15 comentarii:

  1. Ce rumena,ce frumoasa.........mmm...........ce buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Medi dau s-un ceai arabescu sa fie tacamul complet!!un vichend linistit iti doresc;))!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am facut demult tare,asa ca ma servesc de la tine cu o bucatica delicioasa .te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia bun venit fac si cafea?pup si o seara linistita!!apropo am marmelada pe aragaz abia astept sa vad cum e iti spun dupa ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Adica un fel de sarailie.. ? tare-mi plac... aromate, parfumate...si tare simplu de facut,nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarailii, baclavale ..un lucru este sigur dulci si aromate si cum ziceai si tu tare usor de facut....si cu aluat facut in casa ies la fel de bune si tot usor..pup o zi faina !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place f f f mult :) Arata super !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uhhhhhhhhhhh! ce frumoasa e! Tre sa fac si eu odata, dar nu ma omor dupa nuci!:-S

    RăspundețiȘtergere
  9. Ohoooooooooooo...de cand n-am mai savurat o baclava....
    Arata minunat si daca zici ca ai facut si-un ceai...vin si ei la o degustare.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  10. Corina inlocuieste cu alune sau fistic sau de amandoua....pup o zi linistita!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sidy te astept cu mare ,mare drag..o zi faina doamna draga!!

    RăspundețiȘtergere