Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii noiembrie de pe blogulXandrinne si ale ei ispravi culinare
Punem in cos:
- un piept de pui marisor
- o mana pipote
- o mana ficatei
- o mana inimioare
- 2-3 oua
- 2-3 morcovo
- cativa catei usturoi
- o ceapa marisoara
- patrunjel verde
- sare,piper
- o radacina de hrean
- 2 bucati sfecla rosie
- otet
Punem la fiert pieptul,pipotele,inimioarele , morcovul si usturoiul cu putina sare.Ficatul se taie cubulete ,la fel ceapa si se pun la prajit in putin ulei cu niscai usturoi ,sare,piper si un varf de lingura supa instant.Cand pipotele ,pieptul,inimioarele si morcovul sant fierte se lasa la racit apoi se dau prin masina de tocat.Amestecam apoi cu ficatul prajit ,ouale si patrunjelul tocat.Eu pielea de la piept am pus-o pe fundul tavii,dar nu este obligatoriu se poate pune foarte bine hartie de copt.Folosim o tava de chec.Turnam compozitia ungem cu ou si dam la cuptor ,eu am lasat cam 30 minute insa depinde de cuptor.
Salata de sfecla cu hrean se obtine astfel:se inveleste sfecla in foile de aluminium si se da la cuptor pana intra varful cutitului usor in ea (sau o scobitoare).Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu hreanul se adauga otet dupa gust si sare.Se poate pastra in frigider in borcan de sticla destul de multa vreme.Personal aceasta salata o asociez cu bucatele pregatite pentru Paste.Carnea de miel la cuptor e perfecta cu aceasta salata sa nu mai spun de ouale fierte.Desigur in mijlocul drobului pot fi puse oua fierte intregi sau taiate in jumatati.In Moldova drobul il numim si ,,cighir,,care in mod normal se obtinne di carne si organe de miel.Sper sa va placa si sa incercati,daca nu ati facut-o deja.
Inca o mancarica cu care putem inlocui clasicele mezeluri! Foarte bun si sanatos.
RăspundețiȘtergereFancy ca bine ai zis si este atat de delicios....pup si o zi frumoasa iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereSi eu fac drob de pui,asa ca stiu ca este DELICIOS.Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatate ai tu aici ...
RăspundețiȘtergereUn bel polpettone saporito! Brava! Ciao
RăspundețiȘtergereCe papica buna! As gusta o feliuta! Pupici
RăspundețiȘtergereSincer n-am facut niciodata dar as manca cu mare placere,uite chiar acum o trec pe lista.Iar cighir mama mea facea in fiecare an la craciun din carne si ficat de porc invelit in prapor de la porc si ce bun mai era.........Iar cu salata de sfecla m-ai chiar lovit...pentru ca o ador...am facut-o si aici de cateva ori,nu prea des caci n-am hrean,doar cand imi aduc sau primesc de la Iasi.
RăspundețiȘtergerePupici si o seara minunata chiar daca mi-ai adus multa nostalgie si...pofte.
e delicios. si mama ne face in fiecare an la Paste si la Craciun.
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta de drob de pui, ca si mie imi place....
RăspundețiȘtergereDiaMar cel mai bun!!o seara frumoasa iti doresc!!
RăspundețiȘtergereDorina te invit!!!o seara faina!!
RăspundețiȘtergereMolly molto grazie!!baci!!
RăspundețiȘtergereCorina te invit cu mare drag!!
RăspundețiȘtergerePetro sora mea zice ca este de cumparat in Italia ,ea a cumparat si hrean in otet fara sfecla si cu sfecla ....trebuie sa incerci acest,,polpettone,,...pup Petro draga!!
RăspundețiȘtergereAlinutzika eu i-am dus dorul multa vreme pana am descoperit ca se face si din carne de pui sau curcan...pup o seara frumosa iti doresc!!
RăspundețiȘtergereOana da o fuga pan la mine;)te servesc cu mare drag!!pup
RăspundețiȘtergere