Pe Bucataras a fost asa un pic de epidemie de savarine si daca e epidemie atunci m-a prins si pe mine.Forme pentru savarine nu am asa ca nu mi-a ramas decat sa fac in tava de tort .Sa nu mai zic ca m-am si jucat putin cu reteta ...ca nu m-am putut abtine.....
Avem nevoie de:
- 5 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de gris
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri de ulei
- 1/2 lingurita praf de corp
- 500 gr frisca
- jumatate plic budinca de vanilie
- un plic gel de zmeura in locul dulcetii de caise din reteta clasica
Pentru sirop:
- 2 pahare cu apa
- 1 pahar zahar
- apa de trandafir depinde de concentratie si de gustul fiecaruia
Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa.Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar.Faina se amesteca cu grisul si praful de copt apoi se incorporeza in spuma de oua.Amestecul obtinut se toarna in forma de tort rotunda,tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit 30 minute 180 grade.Intre timp se face siropul punem apa pe aragaz cu zaharul si lasam pana se topeste si scade putin dam de pe aragaz si lasam la racit dupa care adaugam apa de trandafiri.Acum cand insiropam ori blatul este rece si siropul cald sau invers.Dupa ce insiropam blatul obtinut,preparam gelul de zmeura conform instructiunilor de pe plic insa nu-l punem imediat peste blat lasam putin sa se raceasca atat cat sa dea sa se inghege .Punem pe blat si gelul apoi dam la frigider cam 15 minute si ornam cu frisca care se bate cu budinca de vanilie.Noi a doua zi am experimentat si una cu gel de ananas...mmmm...Sa aveti pofta!!
Che bella e deliziosa questa torta savarin! Ciao
RăspundețiȘtergereYummy, ce bine! In loc de o savarina mica, prefer tortul tau!
RăspundețiȘtergereSuoer! O savarina uriasa si delicioasa.
RăspundețiȘtergereGrazie Molly ,bacioni!!
RăspundețiȘtergereSant convinsa Xandrin,pupicei!!!
RăspundețiȘtergereCristina sa stii ca este si foarte simplu de facut,pupicei si o seara linistita iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios!Ce ingrediente ai tu acolo?
RăspundețiȘtergereHiii....ce bine arata!
RăspundețiȘtergereAs face si eu dar prea multe prajituri am facut in ultima vreme si am zis ca fac o pauza.
Nu plec de aici pana nu pun o intrebare: am apa de trandafiri si eu, dar a mea nu este roz ca a ta, ai idee de ce? E vorba de concentratie sau...?
Un weekend fain iti doresc!
What a beautiful cake!!
RăspundețiȘtergereBlessings, Catherine
Mama e indragostita de savarina.. O sa-ti zic ca am vazut un tort de savarine azi ;)) O sa fie in delir ;) Pupici
RăspundețiȘtergereTeo dupa cum vz se face din mai nimic!!!pup weekend linistit!!
RăspundețiȘtergereBucate apetisante bun venit in bucataria noastra!!multumesc de apreciere si in ce priveste apa de trandafiri sa stii ca si aia este alba doar sticluta este roz.Un sfarsit de saptamana linistit iti doresc si tie!!
RăspundețiȘtergereWelcome to my kitchen Catherine, thank you for appreciation. I wish you a wonderful weekend !
RăspundețiȘtergereAntonia nu cred sa fie deajuns sa-i spui ca doar ai vz cu siguranta o sa si vrea :)pup doamne dragi ,weekend placut si linistit va doresc!!
RăspundețiȘtergeredelicioasa!
RăspundețiȘtergereEiii sigur ca am pofta dar daca n-am la pofta...ce fac?De mult timp nu le-am facut...iar ideea cu tava de tort e minunata.
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara placuta!!!
alinutzika multumesc de vizita!!pup
RăspundețiȘtergerePetro daca ti-e pofta si nu-ti faci vii la mine ca te servesc cu mare ,mare drag..iar de nu ti-e pofta treci mai departe si te faci ca nu vezi:))))))))))pup o saptamana frumoasa iti doresc!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereEXCELENT!
RăspundețiȘtergereCorino pupicioi fata!!!
RăspundețiȘtergere