PERFECTA!!!!!
Ingrediente crusta:
- 300 gr faina alba
- un praf sare
- 125 gr zahar
- 3 galbenuse mari
- o lingurita esenta de vanilie
- 100 gr unt nesarat,rece, taiat in cubulete
Ingrediente umplutura:
- 6 linguri de unt nesarat(merg si 4)
- un ou intreg si un albus
- 100 gr zahar
- 3 linguri de faina
- 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 linguri gem de caise (merge si una)+2 linguri apa
Mod de preparare:
Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm.Dam in frigider cat vom face umplutura.Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.Le punem appoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul la temperatura camerei;oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul.Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungemperele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.
E' deliziosa questa torta di pere! Brava! Ciao
RăspundețiȘtergereMinunata! Tu chiar toata ziua stai in bucatarie? Ca zilnic apari cu ceva bun. :)
RăspundețiȘtergereMolly ,grazie ancora per la vostra visita, ed è veramente meravigliosa!
RăspundețiȘtergereCristina ce sa spun aproape zilnic ,sant unele retete de mai de multicel pe care le am postate in alta parte si le pun aici ,practic pentru mine blogul se vrea un caiet de retete virtual..pupicei si o seara linistita iti doresc!!
RăspundețiȘtergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata tarta ta Mona! Cred ca-i delicioasa!
RăspundețiȘtergereImi place mult tarta ta ,e foarte tentanta si cred delicioasa!
RăspundețiȘtergerePupici si o zi placuta!!!
Ancuta bine te-am gasit,multumesc de aprecieri!!
RăspundețiȘtergereCorina este asa de buna...mmm...trebuie sa o incerci!!
RăspundețiȘtergerePetro ma bucur ,incearca sa vz ce bunatate poate fi
RăspundețiȘtergereCe-mi plac tartele cu fructe.Mai ai o bucatica?Te pup!
RăspundețiȘtergereDia as minti sa-ti spun ca mai am,desi salivez la gandul ca voi presta pe urmatoarea,insa promit ca prima felie din viitoarea tartuta e a ta,pup o seara linistita iti doresc!
RăspundețiȘtergereCe forma frumoasa a lasat para in tarta!Arata super!
RăspundețiȘtergereCe forma frumoasa a lasat para in tarta!Arata super!
RăspundețiȘtergereTeo eu inca nu am avut niste pere cum trebuie astea au fost ratacitele din frigider,ca sa iasa adevarat e nevoie de pere lunguiete si cu niscai burtica ,pup o zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergere