duminică, 18 septembrie 2011

Ciorba de fasole cu varza




             Aceasta reteta am vazut-o mai demult la tv facuta de Ina Garten si cica ar fi italiana ; la noi in Moldova se face cu varza murata dar fara crutoane , sa va spun despre ce este vb:
  • o cutie fasole in sos tomat(in reteta orig fasole alba 400gr pusa la inmuiat in apa de cu seara)
  • un sfert de varza verde(poate fi si varza murata dar se schimba destul de mult reteta)
  • citeva bete de telina
  • o cutie de rosii in sos tomat
  • un morcov
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • supa instant
  • paprika iute
  • seminte de marar
  • piper negru
  • jumatate lingura de zahar
  • 6 felii piine prajita sau crutoane sau bagheta crocanta
  • parmezan ras pt gustul final
         
            
       Se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume+fasolea si se inabuseste in sucul de la fasole. Se adauga varza, apoi si rosiile in sos tomat , apa cit sa cuprinda tot . Cind incepe sa fiarba se adauga condimentele +jumatate lingura de zahar si se lasa la foc mic sa fiarba, adaugand apa daca e necesar cam o ora.  Se adauga feliile de piine prajita si se amesteca din cind in cind lasind la fiert pina se obtine o ciorba destul de consistenta.
      Se serveste calda cu patrunjel verde si parmezan ras. Daca doriti sa nu fie de post puteti la inceput cind caliti ceapa sa puneti bacon la prajit. La tv fasolea dupa ce fierbe este impartita in doua: jumatate lasata intreaga iar cealalta jumatate data la blender facuta pasta si adaugata in ciorba. Eu facind-o din fasole la cutie am lasat-o intreaga toata. Sincer este excelenta, are un gust fantastic.La mine acasa aceasta ciorba se face cu varza murata si se acreste cu moare.





6 comentarii:

  1. Foarte buna si consistenta ciorba ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca numai chestii interesante aflu!Nu stiam decat de combinatiile mexicane de acest gen:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina eu sant topita dupa ciorba asta si este adevarat ca e foarte consistenta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo inchipuieste-ti ca Ina Garten pregatea aceasta ciorba pentru o sindrofie si o servea in ceva gen pahare ,noi nu am pune pe masa la o petrecere ciorba de fasole nici lesinati...de mofturi boieresti....

    RăspundețiȘtergere
  5. Aolioooo! Ce-i aici! Si mi-e o foameeeeeee:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cora hai la masa mai!;)pup o zi linistita!!!

    RăspundețiȘtergere