sâmbătă, 27 august 2011

Prajitura cu foi si crema de ciocolata


             Ingrediente foi (3foi):
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 200 ml iaurt
             Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte+100ml
  • 200 gr zahar
  • 2oua
  • 4 linguri corn flour
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
             Mod de preparare:
       Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat cele din foto ,coaceti foile in tava de aragaz ;daca le doriti mai inalte faceti ca mine, intr-o tava de 20 / 30 cm.Se fac trei foi in tava cu hartie de copt.Foile se coc la 180 grade pana se rumenesc putin, cam 15 minute.
        Crema: punem cele 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata.Laptele ramas se amesteca cu ouale si corn flour-ul.Cand laptele cu ciocolata incepe sa fiarba adaugam laptele cu ou si cornflour si amestecam continuu sa nu se prinda ,pana se formeaza o budinca consistenta.Untul se bate spuma si se incorporeaza cremei numai dupa racire completa.Crema obtinuta se imparte in trei si se umplu foile.
        Prajitura trebuie sa stea cel putin o noapte la frigider,a doua zi este buna,a treia zi este excelenta, a patra zi se lasa cu bataie pentru ultimele bucati :)))))







7 comentarii:

  1. Imi aduce aminte de o prajitura pe care o facea mama si care era delic!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum arata si cred ca este delicioasa ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze de intarzaiere!!!teo ma bucur ca e o amintire dulce,pup o zi minunata!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze Medi am intarzaiat cu raspunsul,multumesc de vizita si apreciere!!

    RăspundețiȘtergere
  5. mire multumesc de vizita si apreciere si scuze ca nu am fost la timp in zona;) ,pup o zi minunata!!

    RăspundețiȘtergere