vineri, 12 august 2011

Chec zebra

             N-am rezistat.... fetele pe Bucataras mi-au dat batai de cap :)).....merita!!!!!!!!!!
           
          Ingrediente:
  • 225 gr zahar
  • 5 oua
  • 125 ml apa
  • 375 gr faina alba
  • 250 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • zahar vanilat
  • daca doriti puteti adauga visine
          Mod de preparare:
       Se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Adaugam apoi uleiul in fir ca la maioneza:)) si apa.Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeza amestecului lingura cu lingura.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza si ele usor in compozitie cu o spatula de jos in sus.Amestecul obtinut se imparte in doua una va ramane galbena iar in cealalta adaugam cacaua.Pregatim o tava rotunda sau dreptunghiulara(25/22cm)si punem hartie de copt.Pentru a obtine,,zebra,,vom turna incepand din centru cate o lingura din fiecare culoare(migaloasa treaba dar ...merita)alb peste ea cea cu cacao si iar alb si iar cu cacao .....pana se termina compozitia.(puneti copiii la culcare pt reusita:))))Se da la cuptorul preincalzit 180 grade, pana trece testul scobitorii.



             Have fun!!!

2 comentarii: