miercuri, 7 septembrie 2011

Inghetata de ciocolata


             Ingrediente:

  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura corn flour
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
             Mod de preparare:
       Incalzim pe aragaz 300 ml lapte+ciocolata rupta in cubulete.Galbenusurile se amesteca cu 100 ml lapte si cornflour-ul +cacaua ;cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia cu galbenusurile si mestecam continuu pana obtinem o budinca nu foarte consistenta.Smantana se bate pana ii ies fulgii si devine frisca.Cand budinca s-a racit incorporam frisca si turnam in caserola care poate fi data la inghet.Dupa vre-o ora de zgribulici la congelator o scoatem si o mixam ca sa fie pufoasa.Puteti deasemeni se puneti bucatele de ciocolata in compozitie sau fructe confiate.Sincer pentru gustul meu a fost foarte cremoasa data viitoare voi pune doar jumatate din cantitatea de frisca.


12 comentarii:

  1. Buna ar fi ca tare de mult nu am facut si uite ca ma apuca nostalgia dupa vara asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate...e inghetata mea preferata!!! Arata superb!Puuuup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Con il caldo di queste settimane è davvero l'ideale!!! Troppo buono... un abbraccio e buonissima giornata

    RăspundețiȘtergere
  4. Cora multumesc de vizita si te invit cu mare ,mare drag la o portie generoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rux draga mea draga o portie generoasa cu toata dragostea!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Marifra79 Io so che in Italia era molto caldo, quindi vi invito a una ciotola di gelato fresco, un weekend tranquillo, baci!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Medi te astept cu ea in aeroport daca vrei!!:)))Un weekend linistit!!

    RăspundețiȘtergere