joi, 29 septembrie 2011

Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii


             Ingrediente:
  • 1pahar si jumatate orez cu bobul lung
  • 3 cani supa sau apa fierbinte
  • o mina de stafide
  • un vf de lingura scortisoara
  • o ceapa micuta
  • sare,piper supa instant
  • pt cuptor:
  • un piept de pui si 2 pulpite
  • o ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • citeva bete de telina
  • sare piper supa instant 2-3 linguri pasta de tomate
  • usturoi
            Mod de preparare:
     
      Calim ceapa in putin ulei ,adaugam stafidele pina se umfla si le scoatem pe un servetel absorbant . Adaugam orezul, apa fierbinte si supa instant,sare,piper, scortisoara. Punem capacul ,focul la mic. Cind s-a absorbit apa se ia de pe foc si se pune folie de aluminium si se lasa la odihnit cam 20 minute. Dupa zece minute de lasat cu folia puteti adauga stafidele. Acoperiti din nou si lasati in continuare la odihnit. Daca nu va deranjeaza culoarea puteti lasa stafidele de la inceput in orez insa nu va mai iesi alb, asta depinde de fiecare.
Se pune carnea la cuptor cu legumele si condimentele +pasta de tomate si o cana jumatate de apa, se acopera cu folie si se da la temperatura maxima, cam 40 minute. Cind carnea este fiarta si legumele la fel se scoate tava se scurge sosul si legumele intr-o sita iar carnea se pune la rumenit in cuptor. Legumele se paseaza in sita pina raman fara pic de pulpa. Sosul se poate amesteca cu lingura de pasta de chilli dar daca aveti copii la masa puteti sa va puneti doar dumneavoastra in farfurie separat.
Pofta buna!


2 comentarii: