duminică, 25 septembrie 2011

Peltea de struguri


             Acum ceva vreme am cumparat struguri din-traia mov mari si cu multe seminte.....motiv pentru care nimeni in afara de mine, nu s-a atins de ei asa ca au stat ei saraci o vreme nebagati in seama prin frigider pana cad mi-am adus aminte de pelteau aromata si delicioasa a unei vecine ...bineinteles eu habar nu am cum se face dar sa zicem ca am nimerit :))

  •  2 ciorchine uriase aproximativ un kg
  • zahar cat sa cuprinda toate bobitele
  • jumatate de lamaie

            Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine.Punem apoi intr-o oala ,de preferinta de care nu se prinde,strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul.Intre timp pregatim sita si un castron incapator .Trecem prin sita strugurii si siropul format,cu ajutorul unei linguri de lemn pisam strugurii ,pana ramane in sita doar samburii si cojile.Siropul cu pulpa de la struguri se pune din nou la fiert impreuna cu felii de lamaie pana obtinem consistenta dorita ,poate fi mai fluid sau il lasam sa fiarba pana devine ca un gel ,atentie insa la foc sa nu se prinda.

4 comentarii:

  1. Foarte fain arata. Eu n-am facut pana acum peltea si nici n-am mancat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum e, n-am facut niciodata, dar gust de la tine acum!:D:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina e faina rau ,parol !!!un sfarsit de saptamana linistit iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina e ca un sirop mai consistens ceva gelatinos ...da ce tot explic eu mai bine hai de vezi :))un sfarsit de saptamana linistit!!!

    RăspundețiȘtergere