sâmbătă, 16 iunie 2012

Sare cu aroma de lamaie,rozmarin...............


  • 100 gr fulgi de sare cum ar fi sarea de mare
  • o lingura coaja de lamaie rasa,lamai organice daca este cu putinta
  • sau rozmarin
  • sau fenel
  • sau ce va place.....;))
           Intr-un castron se amesteca sarea cu coaja de lamaie ,aveti grija sa nu ramana coaja de lamaie ghemulete sa fie rasfirata bine in sare.Se deschide cuptorul la 100 grade ,punem sarea in tava pe hartie de copt si lasam in cuptor pana se usuca coaja de lamaie de altfel puteti observa ca sarea se va face ,,crumble,,da nu-i bai ca o sfaramam la urma :)).Timpul ar fi cam o ora si 10 minute(poate fi si mai putin,cand vedeti ca s-au uscat frunzele sau coaja de lamaie scoatei afara),puteti pune mai multe arome de odata precum coaja de portocala sau mandarina.....se pun pe randuri pe hartia de copt cu spatiu intre ele.Daca doriti apoi ca sarea sa fie fina o puteti pune in blendar si o desfiintati......:)).Cel mai bine se pastreaza in recipiente de sticla ,pentru cateva luni bune.O puteti folosi la carnea de pui,peste, branzeturi proaspete.....
                Cu aroma de telina-peste salata de oua,peste ochiuri la micul dejun.....100 gr sare de mare+frunzele de la o legatura de telina micuta... spalati uscati frunzele cu un prosop si puneti in cuptor 7-8 minute pana se usuca 180 grade nu le ardeti doar uscate sfaramicioase  se amesteca cu sare si se depoziteza in recipient de sticla.
                 Cu ierburi de Provence,cu rozmarin,cu frunze verzi de fenicul........aceeasi metoda ca mai sus.........
             


       
     

6 comentarii:

  1. Foarte Tare !
    Merci pentru ideea asta minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina ideea, poate reusesc si eu s-o pun in practica, sa vad ce parere are timpul despre asta :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup doamne dragi si ma bucur ca v-am fost de folos !!!!

    RăspundețiȘtergere