marți, 12 februarie 2013

Sahlab



         Astazi va invit  la o cupa cu aroma de orient ca sa-mi cer scuze ca am lipsit asa mult de pe blog .......Sahlab e o budinca de lapte  pe care o puteti aroma dupa propriul gust insa in Ierusalim si nu numai o ve-ti gasi cu aroma de scortisoara si cocos sau apa de flori de portocal ,cu fistic macinat sau migdale......  

                                  
              Asa se face ca avem nevoi de:
  • 1 litru lapte
  • 4-5 linguri cornflour sau amidon
  • zahar dupa gust 4-5 linguri
  • vanilie
  • scortisoara macinata 
  • fulgi de cocos
  • apa de flori de portocal care de obicei se adauga la sfarsit
  • sau daca cei mici prefera bombonelele colorate ca pentru cupcakes ....de ce nu!!!

             Punem laptele la fiert, oprim doar 100 ml de lapte rece,adaugam zaharul .Laptele rece se amesteca cu cornflour-ul apoi se toarma peste restul de lapte fierbinte amestecam bine sa nu se prinda pana devine consistent .Adaugati apa de flori de portocal si apoi punem in cupe deasupra presarati cocos cu scortisoara sau fistic macinat si cocos sau bombonele pentru cei mici...sau orice va place........






10 comentarii:

  1. Hei , lume noua , ma bucur sa te citesc din nou. Reteta interesanta , trebuie sa-mi fac rost de apa de portocal si as incerca-o .

    RăspundețiȘtergere
  2. Sahlab este minunat. Am baut prima data acum multi ani la Valea Regilor din centrul vechi. Intre timp am renuntat sa mai consum chestii neambalate acolo la ei. Chiar mi-ati facut pofta, o sa imi fac si eu :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bun trebuie sa fie..arata tare bine! Reteta salvata ;-)
    Toate cele bune...pa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E super, imi plac mult budincile facute in casa. Sahlab pare foarte aromata, e de incercat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dorina ma bucur sa va regasesc!!!!merge si fara apa de flori de portocal!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina eu am baut la Muzeul YAD VASHEM si era facut intr-o masinuta speciala precum cea pt sucurile cu gheata....si este mai subtire ca si compozitie decat budinca ca poate fi baut....delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nico bine te-am regasit !!!merita pe cuvant de pofticioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu am mancat intr-un restaurant si era facuta din fulgi de ovaz si apa de trandafiri. am facut-o si eu acasa. am cumparat fulgi de ovaz pe care i-am pisat pana s-au facut ca faina, apa de trandafiri, lapte, zahar si migdale feliate. recunoasc ca nu stiam cum se prepara si am urmarit pasii din reteta de aici si a iesit o "minune"!! :)

    RăspundețiȘtergere