miercuri, 9 iulie 2014

Spirale cu crema de vanilie


 

        Ingrediente:

450 gr de faina alba
un ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 gr zahar
un plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
un praf sare
7 gr drojdie deshidrata
ulei pentru uns aluatul
un galbenus+o lingura de lapte pentru uns
acestea fiind ingredientele de la spiralele cu mar ale Laurei Laurentiu

Crema de vanilie:

700 ml lapte
200gr zahar
esenta de vanilie sau zahar vanilat
3 linguri cornflor 
2 oua

Sirop:

500 ml apa
300 gr zahar
zahar vanilat

Aluatul: se amesteca ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat nelipicios.Il ungem cu putin ulei acoperim castronul cu folie si lasam sa creasca intr-un loc caldut.....
Crema mod de preparare :700 ml lapte la fiert cu 200 gr zahar si o lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat.....3 linguri cornflor se amesteca cu 2 oua si putin lapte rece ....cand laptele cu zahar da in clocot adaugam cornflor-ul amestecat cu ou si lapte rece peste si cu un tel amestecam continuu pana se ingroasa crema trebuie sa fie consistenta....lasam la racit.
Dupa ce a dospit aluatul intindem foaie dreptunghiulara o taiem in doua ,punem crema si intindem bine dupa care rulam.Taiem rondele groase de doua degete pe care le punem in tava, cu spatiu intre ele, la crescut cam 30 de minute (pot fi puse in cuptor la 50 de grade).
Ungem cu ou amestecat cu o lingura de lapte apoi schimbam temperatura la 180 de grade pana se rumenesc frumos ....intre timp facem un sirop din 500 ml apa si 300 gr zahar +plus zahar vanilat lasam sa fiarba pana se ingroasa putin ...cand spiralele sant rumenite turnam siropul cald peste ele si mai dam la cuptor 10 minute pana se absoarbe ...treaba iese insiropata si lipicioasa de deste ....mie mi-a iesit tava din imagine +inca o tava rotunda deci siropul trebuie impartit pt amandoua tavile.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu