joi, 25 august 2011

Kousa mahshi b'banadoura(dovlecel umplut in sos tomat)


             O alta reteta cu specific arab ,dar  destul de intalnita si la noi cu doar foarte mici schimbari....

            Ingrediente:

  • 4 dovlecei medii
  • 300 gr carne tocata de oaie
  • o ceapa
  • o rosie
  • o manuta de orez cu bobul rotund(in reteta originala nu se pune)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • supa instant
  • sare
  • piper
  • camun(chimion)

            Mod de preparare:
       Se spala si se curata de interior dovleceii cu grija sa nu iesim pe partea cealalta ;).Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu rosia se adauga apoi carnea tocata si condimentele .La sfarsit orezul spalat si lasat la inmuiat in apa calda.Potrivim de condimente.Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie si se prajesc in ulei incins cat sa prinda culoare(cea mai buna metoda este cea in aparatul de prajit cartofi in foarte mult ulei ,nu va fie frica nu absorb ulei,iar dovleacul se aseaza in picioare astfel nu va curge umplutura)Apoi ii asezam  intr-o oala incapatoare, se pun felii de rosie obtional,pe fundul oalei ,se completeaza oala cu apa amestecata cu pasta de tomate si putina supa instant,punem o farfurie deasupra si lasam la fiert.Se servesc cu sos sau cu iaurt .Pofta buna!!!





4 comentarii:

  1. Deliciosi dovleceii. Eu ii fac aproximativ la fel (cu altfel de carne ca nu ne place oaia).

    RăspundețiȘtergere
  2. Cris carnea de oaie aici este foarte buna nu are gust ,nu are miros ,o poti confunda foarte bine cu carnea de vitel ,mai putin la pret:))Multumesc de vizita si o zi minunata si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca am mai auzit treaba cu oaia, de la un prieten tunisian. Insa n-am gustat cand am fost acolo. Am mancat in schimb alte specialitati arabesti foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Carnea de oaie la gratar este o bunatate si in toate combinatiile dealtfel :cu orez,in tajin...

    RăspundețiȘtergere