marți, 23 august 2011

Pui cu salvie umplut cu orez


             Ingrediente:
  • un pui intreg
  • 125 gr orez (de care doriti, eu am pus cu bobul rotund)
  • 2 cepe mari
  • o mina patrunjel verde
  • citeva frunze de salvie
  • jumatate de lingura oregano uscat
  • usturoi 3-4 catei
  • o lingura supa instant
  • o lingurita sare
  • un vf de lingura piper
  • un vf de lingura turmeric
  • un vf de lingura curry
  • un vf lingura scortisoara
  • citeva linguri cu ulei (3-4)
             Mod de preparare:
      
       Spalam bine puiul .Facem o pasta din toate condimentele si uleiul.Punem o lingurita din amestec in orez .
Punem inauntru, in pui, patrunjelul verde intreg si o jumatate de ceapa si orezul condimentat +un catel de usturoi..Acum facem mici incizii cu vf cutitului  in piept, in pulpe, in care vom pune bucatele de usturoi.
        Masam apoi puiul cu pasta din condimente si lipim peste frunzele de salvie si oregano.Il inchidem in folie de aluminium sau in punga pt cuptor.Se pune jumatate cana apa fierbinte in punga dupa care se inchide si se da la cuptor 200 grade ,cam 40-50 minuteSe scoate, se deschide punga se stropeste cu supa din punga si se mai da putin in cuptor pina se rumeneste frumos.Se serveste cu salata .


            Sa aveti pofta!!!!

3 comentarii: