duminică, 27 noiembrie 2011

Negresa de post sau nu...:))



                De post sau nu bunaciunea asta o ai la indemana oricand avand in vedere ingredientele folosite....reteta cred ca este arhicunoscuta si am redescoperit-o pe Bucataras, am vazut si pe multe alte bloguri unul din ele ar fi cel al Laurei Sava....
 

               Avem nevoie de:

  • 2 cani de faina(1 cana de 200 gr-2 cani=400gr)
  • 1 cana zahar(200 gr)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de copt
  • 4-5 linguri dulceata(eu am pus de capsuni)
  • nuci 
  • rahat cu de la mine putere
               Pentru sirop:
  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom,vanilie,portocala ..de care doriti...
              Amestecam zaharul cu uleiul si apa adaugam gemul ,nucile ,rahatul taiat cubulete( in cazul meu:)) pastrati cateva cubulete si pt pus deasupra si apoi ingredientele uscate faina praf de copt si cacaua amestecate in prealabil eventual date prin sita.Tapetam tava cu hartie de copt si turnam copozitia ,dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute foc mediu 180 gr am pus eu.Tava nu  e cea de aragaz ci una 20/30cm.Eu am pus sirop din ciocolata, unt ,frisca lichida ca sa nu faca mofturi unii ;).Pentru sirop se amesteca toate ingredientele la rece si se toarna peste prajitura rece.







6 comentarii:

  1. Imi place cum ti-a iesit! Si imi place ca ai pus rahat, e pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super ! cand eram mai mica ii puneam si mere date pe razotoare ;) Era dementiala ! Tare -mi place ca i-ai pus rahat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este tare aromat !!!pup o seara frumoasa sa ai!!

    RăspundețiȘtergere