sâmbătă, 2 iunie 2012

Foi cu crema de vanilie

 

       Uite ca nu stiu exact cum sa-i zic bunaciunii astea...unii ii zic ,,Napoleon,,altii ,,Millefeuille,,........cand totu-i foetaj cu crema deliciosa de vanilie si frisca .Aaaa foetajul e musai facut in casa si nu oricum adic infoiat cum ii place lui ci pus frumushel in cuptior intre doua tavi si tinut la acolo pana se face ca un biscuit rumenel si crocant ......dar hai sa va spui ce sa puneti in cos cand mergeti la cumparaturi.................


  • aluat foetat-foetaj facut in casa sau nu...:))cat sa ne iasa 4 foi(eu am facut foi pt tava de aragaz si le-am taiat in doua
  • crema de vanilie din:750 ml frisca lichida+un pachet puding de vanilie
  • glazura :doua pahare de zahar+un pahar apa(pahar 125 ml)
  • 4 patratele ciocolata cu lapte+o lingurita  unt
        Aluatul de foetaj se taie la dimensiunea tavii de cuptor ;se pune in tava,se inteapa cu o furculita pe toata suprafata apoi deasupra aluatului punem hartie de copt si o alta tava daca e posibil. Pe tava de deasupra se pune o greutate metalica sau jumatate de kg fasole uscate de care nu va folositi ,stiti voi ca la tarta ;important este ca foile sa se rumeneasca ca un biscuit ,nu va ingrijorati daca nu ies perfect nici mie nu mi-au iesit (se si vede dealtfel )Dam la cuptor la 200 grade.Dupa ce s-au rumenit se taie in doua fiecare foaie ,pentru a obtine  patru randuri .
        Crema :se mixeaza frisca lichida cu pudingul de vanilie.
        Glazura: masurati zaharul si apa cu acelasi pahar ,un pahar de plastic de unica folosinta.Puneti impreuna la fiert intr-o craticioara si verificati din cand in cand; cu o lingura picurati pe o farfurie cand siropul are consistenta mierii de albine,luam de pe foc si punem craticioara deasupra unui vas cu apa rece de la frigider si incepeti sa frecat cu o lingura de lemn pana devine albicios ca in imagine punem peste ultimul stat al prajiturii care este din foaie de foetaj intindem uniform si facem dungi cu ciocolata topita impreuna cu untul ori la baie de abur sau in cuptorul cu microunde.apoi cu coada unei linguri va jucati deasupra cum am facut io  :)) sau poate aveti alte idei si ma imbogatiti si pe mine :)).Se tine la frigider atat cat va tin nervii :))







           





7 comentarii:

  1. Cat de faina prajiturica.bravo.Week-end placut.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina prajitura. Felicitari!
    Super scandurica. Trebuie sa-mi fac rost si eu ca vad ca tare sunt la moda.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bunatati ai facut tu aici.... vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata prajitura!! Am vazut si scandurica ;) misto treaba, nu? ;) Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata ! Si cu asta am spus totul !

    RăspundețiȘtergere
  6. bellissima ricetta e bellissima decorazione!!! brava!!

    RăspundețiȘtergere