marți, 19 iunie 2012

Sambusek cu carne tocata


            Sambusek cu carne tocata picanta,cu spanac si feta,cu aluaturi diferite ca aluat foetaj,foi de placinta  sau aluat de paine  o sa gasiti in toate tarile Orientului Mijlociu in Turcia o sa-l gasiti sub denumirea de ,,Gozleme,,.......este pizza orientala delicioasa servita in orice restaurant sau in orice casa cu sau fara un motiv anume si ma refer la sarbatori sau pur si simplu in zile obisnuite......il puteti face ca mine prajit in ulei si calorios rau de tot :)))) sau la cuptor mai putin calorios si la fel de bun....................

          Aluat:

  •  500gr faina alba
  • o lingura drojdie uscata 
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • 250-300 ml lapte cald
  • 50 ml ulei de masline 
           Umplutura:
  • 400 gr carne tocata de vita
  • o ceapa medie
  • cateva linguri pasta de tomate
  • sare,piper,paprica dulce
  • o jumatate lingurita chilli sau harrisa
  • patrunje verde tocat

        Se pune drojdia cu zaharul si putin lapte cald la lichefiat.Se face o adancitura in mijlocul fainii din castron si se toarna drojdia lasam 20 minute sa se umfle apoi adaugam sarea si laptele cald si framantam.La sfarsit se adauga uleiul de masline se mai framanta aluatul o idee cat sa absoarba uleiu.Acoperim cu prosop si lasam 40 minute la crescut.
        Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei adaugam carnea tocata si mestecam continuu pana se evapora tot lichidul ,punem bpasta de tomate si condimentele iar la sarsit patrunjelul tocat.Lasam la racit .
       Se i-au bucatele de aluat si se intind foi subtiri rotunde se pune carne tocata se inchid in forma de semiuna sau ca pe placinte si prajim in ulei sau la cuptor.Nu este nevoie de mult ulei pentru prajit se pune doar o lingura doua pt fiecare portie.
        Mie mi-au iesit 10 sambusek-uri........puteti servi cu salata asortata ,cu sos de  iaurt cu castraveti.....mai exact cu ce va place.....
  






7 comentarii:

  1. Foarte bun . Am mancat gozleme in Turcia , as fi fost in stare sa bag la ghiozdan pana faceam poc . Cu feta , cu spanac ...yummi , dar nu refuz nici cu carne .

    RăspundețiȘtergere
  2. ce-mi fac cu ochiul!nu cred ca rezist la asa bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata, inghit in sec! :D Trebuie sa fac si eu! Foarte faina reteta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe langa faptul ca sunt foarteee bune le-ai mai si prezentat minunat, sa fii sigura ca salivam in fata ecranului :))
    O zi faina, pupici

    RăspundețiȘtergere