duminică, 13 iulie 2014

Tarta cu piersici







        Mi-a facut pofta, o fata draga mie,cu tartuta asta Rocsy ......adevarat imi plac tartele dar nu-mi place sa le si fac din cauza aluatului are se incapataneaza sa fie cum vrea el .....aluat de tarta sfaramicios ...Ei bine v-am spus ca am avut invitati la masa ieri si na ca o gazda primitoare ce-mi sant nu avea sa-i las fara desert .Acum stiu ca orezu cu carne n-are nici o treaba cu tarta cu piersici da eu am insistat ...:)))...pe langa cateva cataefuri ca sada tantosa si-o tarta cam trasa de par ,cam ciufulita dar...tarta....si daca se opresc rachetele termin de scris si reteta..............

Avem nevoie de:

150 gr unt la temperatura camerei
70 gr zahar
1 ou
1 praf de copt
zahar vanilat
2-3 linguri de lapte 
280 gr de faina alba
zahar pudra 

Umplem tarta cu:

300 gr piersici eu am avut nectarine
zahar dupa preferinta 
2 linguri cornflour sau amidon amestecat cu un sfert de pahar cu apa rece
puteti adauga zahar vanilat
suc de la jumatate de lamaie

Preparam:

Aluatul: mixam untul cu oul si zaharul pana devine aerat ,pufos,praful de copt se adauga in faina si se cerne impreuna cu aceasta dupa care se adauga in crema de unt impreuna cu restul ingredientelor.Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura:se oparesc piersicile pentru a indeparta pielita .Se rup bucati sau se taie cubulete dupa preferinta se indeparteaza sanburii ;se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul si sucul de lamaie ,zaharul vanilat si se lasa la fiert .Eu am bagat mixerul verical in ele am vrut sa fie mai mult crema de piersici.Cand au scazut destul de mult se adauga si cornflorul amestecat cu apa ,se mai dau doua trei clocote si dam deoparte.
Scoatem aluatul de la frigi ,impartim in doua ,o parte o intindem cu manutili din dotare in tava de tarta (in care am pus hartie de copt in prealabil doar pe fundul tavii)punem cremuta de piersici si desupra restul de aluat sfaramat(eu n-am reusit sa-l intind;(...)....Dam la cuptorul preincalzit 175 de grade pana devine aurie pe deasupra .....lasam la racut in tava si o scoatem cu grija pentruca este fragila ca sa nu zic sfaramicioasa....:)))






Sa aveti pofta daca o incercati!!!!!

3 comentarii:

  1. Ma bucur sa te revad. Imi place tarta ta , sigur e tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina si eu ma bucur ca nu m-ati uitat!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaai , ce bine ca vad ca esti bine ... nici tu nu mai intri pe Bucataras ? Ce mai faci , cum esti ? dar baietii ? tot departe esti ?

    RăspundețiȘtergere