vineri, 14 octombrie 2011

Cartofi crocanti la cuptor



               Asa-i ca arata apetisant?....sant convinsa ca ve-ti incerca daca nu cumva ati si facut demult....


  • 10 cartofi de marime medie
  • ulei de masline 70-80- ml
  • sare
  • o lingurita supa instant
  • pudra de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet               
  
               Se curata cartofii daca au coaja groasa ,se taie in patru si se usuca cu un prosop .Punem peste dumnealor ulei de masline pudra de usturoi,supa instant,sare dupa gust si amestecam bine cu mainile.In tava de aragaz asezam o foaie de hartie pentru copt apoi intindem cartofii si dam la cuptorul preincalzit 250 grade.pentru 40 minute.Cand sant rumeniti ii scoatem si turnam peste ei o salsa din ulei si otet+sare,sau o maioneza de usturoi cu patrunjel verde.Putem sa-i folosim drept garnitura sau pur si simplu un chips la un meci de fotbal mult mai sanatos.



6 comentarii:

  1. Inca nu i-am facut asa,dar primii cartofi asa ii voi face si...neaparat cu mujdei...ador mujdeiul si fac des.De multe ori fac mujdei si apoi ma gandesc cu ce sa-l mananc!
    Te pup si-ti urez o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Petro sant cei mai buni ca sa nu mai zic ca scapi de mirosul de prajit in toata casa,mult mai sanatosi ,mult mai gustosi si ....ii pui si uiti de ei pana se rumenesc ...iar usturoiul nu ar putea lipsi....pup Petro o Duminica linistita!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina cum vine frigul sant preferatii familiei la cina in special,pup frumusetea mica si mamei ii doresc o saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere