marți, 22 noiembrie 2011

Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha



  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
umplutura:
  • 200gr nuca macinata
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • o lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte cit sa inmuiem nuca
  • ciolata nuttela
  • pt uns:un ou+2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar si putina apa pt uns la scos din cuptor

            
       In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina  ajung  toate la aceeasi temperatura.
Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantamAdaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.La mine acasa sora mea punea si un albus de ou. Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca . Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina . Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.










8 comentarii: