marți, 1 noiembrie 2011

Cum se pun maslinele la murat!!


               Nu stiu daca ati vazut sau auzit cum se pun maslinele la murat...ei bine cam asa: se culeg maslinele:))
(migaloasa treaba) se curata de frunze, cozi si se aleg numai maslinele sanatoase.Se spala bine si cu un cutit se face o crestatura in forma de x pe fiecare maslina (folosim manusi de plastic;))Se pune apa deasupra si se lasa pana a doua zi.A doua zi se arunca apa si se pune o alta curata  aceasta operatiune va trebui efectuata de 3-4 ori pentru a se scoate gustul amar din masline.Se mai poate adauga suc de lamaie sau lamaii taiate in jumatati.Dupa aceasta operatiune punem in borcane sau recipiente mai mari adaugam bucati de ardei iute,usturoi,lamaii taiate in sferturi sau jumatati si desigur apa sau mai bine zis saramura.Beduinele spun ca apa trebuie sa fie atat de sarata incat sa poata tine un ou deasupra ....eu nu am incercat insa importat e sa folosim sare grunjoasa si nu sare fina.Sau daca aveti o sursa de saramura naturala atunci chiar ca va pus Dumnezeu mana in cap :))ati scapat de toate grijile inclusiv de cele reumatismale:)).Bun deci punem saramura peste masline pana aproape de gura borcanului sau recipientului dupa care completam cu ulei de masline capsam borcanul sau inchidem foarte bine cu folie de plastic si apoi cu capac si lasam pana se mureaza si cam ia ceva timp cel mai putin 2 luni....sper sa va fi fost de folos ....acum stim de ce sant asa scumpele ..este cu adevarat tare multa munca .....dar sant delicioase.Dupa aceste 2 luni de stat la murat se scurg si se marineaza dupa gust  in ulei de masline cu ardei iute rosu chilli,cu usturoi si rozmarin sau alte ierburi aromate care va plac.


9 comentarii: