luni, 20 februarie 2012

Castronele din foetaj cu aperitiv sau desert



           
        
            Pentru aperitiv:
  • un pachet de foetaj din comet(jumatate pentru aperitiv jumatate pentru desert,la mine pachetul a avut 1 kg)
  • ficatel si pipote de pui 
  • crema de branza
  • o ceapa medie
  • patrunjel verde
  • sare ,piper ,supa instant 
  •  Pentru desert:
  • din acelasi pachet de foetaj ajunge si pentru desert
  • fructe de sezon sau compot de fructe
  • frisca
  • putin sirop de fructe la mine capsuni +rodie 
             Se lasa aluatul de foetaj la dezghetat .Pentru castronele de foetaj ne folosim de tava pentru briose sau de forme individuale pentru briose .Punem hartie pentru brose si apoi patratele de foetaj pe care le mulam in forma punem o alta hartie pentru briose deasupra si umplem cu fasole uscata sau linte sau paste.Dam la cuptor pana se rumenesc.


            Pentru aperitv am ales sa fac ficatei de pasare si pipote cu ceapa asfel calim ceapa taiata marunt in cateva linguri de ulei.Adaugam apoi pipotele punem apa capacul si lasam sa fiarba.Cand acestea s-au fiert se adauga ficatelul taiat cubulete condimentele si la sfarsit patrunjelul verde.In castronelul de foetaj punem o lingura crema de branza si doua trei linguri din ficatelul de pui la tigaie si jumatate lingura cu sos .Am decorat cu rosioare ,crema de branza si masline negre.....










               Pentru desert am pus frisca in castronel si o salata cu fructe :capsuni ,rodie, para,portocala si sos de capsuni si rodie; decoram cu frisca capsuni si portocale chinezesti...







28 de comentarii:

  1. Ce de bunatati aici la tine!Ma inscriu la o bucatica.PUP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sambata i-am facut si eu Dianei,dar numai cu frisca.
    As vrea si eu un cosulet din acesta de la tine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut! O idee tare buna. Eu vreau cu desert te rog, desi parca ar merge si un aperitiv d-ala :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super aratoase draga Mona!Si prezentare jos palaria!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Complimenti , sono bellissimi questi cestini di pasta sfoglia!Ciao

    RăspundețiȘtergere
  6. Devo dire che fanno il loro figurone! Che buoni poi devono essere!! Un abbraccio e buonissima serata

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai vai vai!!! Cat sunt de frumoase!!! Pup Azizuletul meu scump!

    RăspundețiȘtergere
  8. O ce idee minunata, Azizule!!!!
    mersi!

    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma gandeam ca le-as umple cu o crema de cremsnit...mama mamaaaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei da cum nu pot ele fi umplute rux drag si o salata cu feta le coafeaza,ce sa mai zicem ca si profiterolul l-ar prinde bine :))...pup

      Ștergere
  10. Arata super ambele variante! Yummmi!

    RăspundețiȘtergere