joi, 28 iulie 2011

Focaccia cu ceapa si rosii


            Ingrediente:
  • 300 gr faina alba
  • jumatate lingura drojdie uscata
  • lapte caldut cat sa obtinem un aluat elastic(un pahar)
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • ulei de masline
  • o rosie
  • jumatate de ceapa caramelizata
             Mod de preparare:
       Pregatim maiaua din drojdie, putin lapte cald ,zahar si 2-3 linguri de faina .Lasam la crescut cam 15 minute.Apoi incorporam in restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat elastic.Adaugam si uleiul de masline, cam cat incape in palma ,acoperim castronul cu folie sau un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.Cand aluatul este dublu ca volum il rasturnam pe masa infainata ,il impartim in doua si punem in tava; ungem deasupra cu ulei de masline adaugam ceapa feliata si caramelizata si felii de rosie fara miez.Inainte de a da la cuptor mai lasam sa creasca inca 15 minute in tava.Dam la cuptorul preincalzit la 220 grade pana se rumeneste deasupra.Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.In aluat cand framantati puteti adauga seminte de fenel ,de telina oregano sau orice va place.





             Sa aveti pofta!!!

4 comentarii:

  1. Adevarat nici nu stiu de ce nu am facut pana acum?!!!dar totul are un inceput :)))pup, ela draguta si multumesc de vizita!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tare mult focaccia ta,arata minunat,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Flory ,multumesc de aprecieri si de vizita si te mai astept si alta data,pup, o zi minunata iti doresc !!!

    RăspundețiȘtergere