vineri, 28 octombrie 2011

Tort savarina




               Pe Bucataras a fost asa un pic de epidemie de savarine  si daca e epidemie atunci m-a prins si pe mine.Forme pentru savarine nu am asa ca nu mi-a ramas decat sa fac in tava de tort .Sa nu mai zic ca m-am si  jucat putin cu reteta ...ca nu m-am putut abtine.....


               Avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita praf de corp
  • 500 gr frisca
  • jumatate plic budinca de vanilie
  • un plic gel de zmeura in locul dulcetii de caise din reteta clasica
               Pentru sirop:
  • 2 pahare cu apa
  • 1 pahar zahar
  • apa de trandafir depinde de concentratie si de gustul fiecaruia
               Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa.Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar.Faina se amesteca cu grisul si praful de copt apoi se incorporeza in spuma de oua.Amestecul obtinut se toarna in forma de tort rotunda,tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit 30 minute 180 grade.Intre timp se face siropul punem apa pe aragaz cu zaharul si lasam pana se topeste si scade putin dam de pe aragaz si lasam la racit dupa care adaugam apa de trandafiri.Acum cand insiropam ori blatul este rece si siropul cald sau invers.Dupa ce insiropam blatul obtinut,preparam gelul de zmeura conform instructiunilor de pe plic insa nu-l punem imediat peste blat lasam putin sa se raceasca atat cat sa dea sa se inghege .Punem pe blat si gelul apoi dam la frigider cam 15 minute si ornam cu frisca care se bate cu budinca de vanilie.Noi a doua zi am experimentat si una cu gel de ananas...mmmm...Sa aveti pofta!!















20 de comentarii:

  1. Che bella e deliziosa questa torta savarin! Ciao

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, ce bine! In loc de o savarina mica, prefer tortul tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suoer! O savarina uriasa si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina sa stii ca este si foarte simplu de facut,pupicei si o seara linistita iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Simplu si delicios!Ce ingrediente ai tu acolo?

    RăspundețiȘtergere
  6. Hiii....ce bine arata!
    As face si eu dar prea multe prajituri am facut in ultima vreme si am zis ca fac o pauza.
    Nu plec de aici pana nu pun o intrebare: am apa de trandafiri si eu, dar a mea nu este roz ca a ta, ai idee de ce? E vorba de concentratie sau...?
    Un weekend fain iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. What a beautiful cake!!
    Blessings, Catherine

    RăspundețiȘtergere
  8. Mama e indragostita de savarina.. O sa-ti zic ca am vazut un tort de savarine azi ;)) O sa fie in delir ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Teo dupa cum vz se face din mai nimic!!!pup weekend linistit!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bucate apetisante bun venit in bucataria noastra!!multumesc de apreciere si in ce priveste apa de trandafiri sa stii ca si aia este alba doar sticluta este roz.Un sfarsit de saptamana linistit iti doresc si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Welcome to my kitchen Catherine, thank you for appreciation. I wish you a wonderful weekend !

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonia nu cred sa fie deajuns sa-i spui ca doar ai vz cu siguranta o sa si vrea :)pup doamne dragi ,weekend placut si linistit va doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eiii sigur ca am pofta dar daca n-am la pofta...ce fac?De mult timp nu le-am facut...iar ideea cu tava de tort e minunata.
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Petro daca ti-e pofta si nu-ti faci vii la mine ca te servesc cu mare ,mare drag..iar de nu ti-e pofta treci mai departe si te faci ca nu vezi:))))))))))pup o saptamana frumoasa iti doresc!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere