marți, 13 decembrie 2011

Faguri fara forma



            Aveti nevoie de:
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri lapte
  • 18 linguri ulei
  • 4 oua
  • un zahar vanilinat
  • un praf de copt
  • un vf cutit bicarbonat stins cu otet
  • faina cit sa iasa un aluat mai consistent decit smintina
crema:
  • 50 gr unt
  • o ciocolata amara
  • 3-4 linguri smintina pt frisca
  • o cescuta de nuca macinata
pt decorat:
  • nuca macinata si sirop de ciocolata

           
           Se amesteca ingredientele de mai sus pina se obtine un aluat de consistenta smintinii poate un pic mai consistent.daca aveti presa pentru  faguri este excelent daca nu face-ti ca mine si luati cu o lingurita si puneti in tava de teflon le invirtiti cu o paleta pentru a se coace pe ambele parti se scot pe o tava apoi se lipesc cu crema de ciocolata .Ca sa nu iasa foarte crescuti in timp ce sant in tigaie ii presati putin cu paleta.
            Crema :o ciocolata amara si 50 gr unt se topesc se adauga 3-4 linguri smintina pt frisca si o ceasca de nuca macinata.lipim fagureii, ii murdarim pe jumatate in sirop de ciocolata si ii tavalim prin nuca .




6 comentarii: