duminică, 18 decembrie 2011

Feliute delicioase



               Ei bine stiti desigur cum sant prajiturelele Kinder nu?!! ce intrebare stupida desgur stiti ...:)).Ce ziceti de varianta home made?!!....suna tentant nu...stiu ,stiu si eu am binoclat ochii cand am vazut-o la fetele dragi de pe Bucataras,madi si miha si cu siguranta au mai incercat si altii ..personal am facut-o de cateva ori la rand asa cerere mare a fost :))


               Deci ne aprovizionam cu:

  • 4 oua 
  • 100 gr zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere(eu nu am pus)
  • 2 linguri cu gris
  • 4 linguri cu faina alba
  • 50 gr cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
               Pentru crema avem nevoie de:
  • 250 ml frisca lichida
  • jumatate plic puding de vanilie
  • zahar dupa gust
               Pentru ornat:
  • sirop de ciocolata (100 gr ciocolata neagra sau cu lapte ,50 gr unt,frisca lichida 100 gr )

               Amestecam galbenusurile cu zaharul ,miere de albine si vanilia pana isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina ,grisul, cacaua si praful de copt amestecate in prealabil +uleiul si laptele.Omogenizam bine .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia precedenta.Impartim compozitia in doua parti egale .Punem prima parte din compozitie in tava cu hartie de copt ,tava de 20/30 cm ,nu tava mare  de cuptor,coacem la 175-180 grade aproximativ 15 minute ,testul scobitorii este mult mai sigur.La fel procedam cu a doua foaie .Lasam apoi la racit foile dupa care punem crema intre ele si siropul deasupra si lasam peste noapte la rece .....v-am lamurit deci ...:)).Foile sant subtiri cam cat un deget sa nu va speriati ca nu iese sau ca e prea putina compozitia .....hai sa aveti spor si la facut ca la mancat ...sant convinsa ca nu o sa va ajunga:))))))





15 comentarii:

  1. che spettacolo questa merenda, complimenti

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine arata, cu siguranta e mai buna ca cea din comert, mai ales ca e facuta cu manutele tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea asa este stii sigur ce contine de cand este facuta (de parca ar rezista foarte mult:)))pup o saptamana minunata iti doresc,Craciun fericit si linistit !!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu o pregatesc pentru Diana in fiecare saptamana,este prajitura ei preferata.Am postst-o si eu mai demult.Aceasta a ta arata super bine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa combinatia asta alb-negru si desigur a fost tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Subscriu si eu la feliuta de-asta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. DiaMar sant convinsa ca o adora ,Craciun fericit tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Teo merci,Craciun linistit si fericit si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela multumesc Sarbatori fericite ,Craciun linistit!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Corina cu drag ,Craciun plin de liniste si bucurii!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru ca vom fi si mai prinsi in zilele urmatoare,va doresc sarbatori fericite si sa vi se implineaca tot ce va doriti!Mii de pupici Mona,
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce asi mai manca o portie.Minunat arata.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, cautand reteta de sarmalute arabesti am ajuns si eu pe blogul tau :d imi plac foarte mult retetele tale, esti o bucatareasa desavarsita.Prajitura aceasta am incercat sa o fac cand eram incepatoare in ale bucatariei si nu mi-a iesit..tin minte ca trebuia sa pun gelatina si nu stiu de ce nu s-a intarit crema:)) cred ca o să mai incerc o data, de data aceasta dupa reteta ta.

    RăspundețiȘtergere