vineri, 20 aprilie 2012

Legume la cuptor cu sos de iaurt


           Parca m-am saturat de carne cu...,carne la....,carne ,carne ,carne ...gata azi legume si nu oricum ci la cuptor cu menta,lamaie si paprika marocana acompaniate de un sos de iaurt cu ceapa caramelizata si ceva castravete,niscai menta ...da sa va spui:
  • 2 cartofi albi
  • 1 cartof dulce
  • cateva buchetele de conopida
  • ridichi rosii (eu nu am avut)
  • poate fi inca asparagus,fasole verde.......
  • o lamaie
  • o lingura paprika dulce marocana
  • o lingura menta uscata
  • sare piper
  • 50 ml ulei de masline

           Pentru sos:
  • 250 ml iaurt 
  • o jumatate de ceapa 
  • o lingurita zahar
  • un castravete
  • putina menta proaspata
           Se curata legumele se taie cubulete si intr-un castron amestecam cu ulei de masline si condimentele de mai sus+sucul de la jumatate de lamaie.Rasturnam apoi in tava de la cuptor tapetata  cu hartie de copt .Cuptorul il preincalzim la 200 gr si lasam legumele pana se rumenesc.Intre timp ne ocupam de sosul de iaurt ,intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si ceapa taiata pestisori.Cand devine sticloasa adaugam zaharul si nu plecam de langa ea ,pe feisbuk nu-i nic interesant :)),lasam pana prinde culoarea chihlimbarului.Dam deoparte apoi lasam la racit si dupa amestecam cu iaurt,punem si castravetele taiat cubulete mici,mici,menta taiata si sare doar inainte de a servi....intre timp sant gata si legumele.........Pofta mare!!



12 comentarii:

  1. Chiar merge ceva usor, dupa sarbatori.
    Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune tare dupa atata carne:)!Yummy, fac si eu!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup Licuta !!!cu incredere ca sant delicioase!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac sosurile cu iaurt!Sanatos in primul rand!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! Iar sosul cred ca a iesit demential!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumos prezentata! Si ce tonic si frumos e aici la tine!
    Te pup. W/e frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. perfect dupa mancarurile grele de Paste!

    RăspundețiȘtergere