Stiu fotografie care nu inspira nimic,insa cu mana pe inima va spun ca este fantastica si pentru aroma de scortisoara dar mai ales pentru textura ei ai putea zice ca e un blat insiropat si nici nu am pus picatura de sirop pe ea ...Sincer e perfecta pentru blat de tort nu are nevoie de insiropare........promit sa vin cu o foto care sa o puna in evidenta cu adevarat cat de curand..............
- 125 gr zahar
- 250 gr faina
- un praf de copt
- 2 oua
- o lingurita de scortisoara
- 100 ml apa
- 100 gr unt topit
- 75 ml ulei
- 2 linguri cacao neagra
- 125 gr iaurt
- esenta de vanilie
Glazura:
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 4-5 linguri lapte
Amestecam mai intai ingredientele uscate zahar+faina+praf de copt+scortisoara+cacao.In alt bol amestecam apa+unt topit+ulei+iaurt+vanilie incorporam in amestecul cu faina ,mixam bine apoi incorporam ouale.Punem in tava tapetata cu hatie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.Dam la cuptorul preincalzit 175-180 grade C .Tava cu dimensiuni 20/30 cm sau o tava ca cea din imagine.Glazura o facem pe foc mic topind untul si ciocolata si adaugant laptele,turnam peste prajitura rece .Daca vreti sa faceti tort va trebui sa dublati sau sa triplati cantitatile in functie de cate blaturi vreti;cantitatile de mai sus sant pentru un singur blat.
Yummy, ce-mi plac mie prajiturile ciocolatoase! Mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereAha, deci e deja pe duca ;)
RăspundețiȘtergereMmm, nu refuz o feliuta:)Ciocolatoasele sunt preferatele mele!Pup!
RăspundețiȘtergereCiocolata si scortisoara= DELICIOASA.Pup!
RăspundețiȘtergereCe-mi place consistenta,iar combinatia este pe gustul meu cu siguranta!Pupici!
RăspundețiȘtergere