vineri, 16 martie 2012

Calzone cu ciuperci si pui



               Calzone un alt fel de pizza care vine desigur din Italia, mai exact din Puglia si numita de localnici  ,,Panzerotti,, .Umplutura de baza a acestei pizza inchisa este mozarella si rosii, plus alte toping-uri specifice pizzei.Avantajul acestea ar fi ca este inchisa si poate fi servita chiar in mers ,perfect valabila in zilele noastre:))) desi perfect nesanatos....dar voi spune ca ar fi un pachetel perfect la scoala sau la servici ,o cina excelenta lenesa in fata televizorului  sau micul dejun al unei sambete linistite de primavara...:)))


               Avem nevoie de:
  • 500 gr faina alba
  • 200ml lapte caldut
  • o lingura de drojdie granulata
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • 70 ml ulei de masline
  • mozarella
  • ciuperci
  • piept de pui
  • o jumatate de ceapa taiata foarte fin
  • un catel de usturoi
  • oregano uscat
               Facem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc cald pana creste .Aceasta maia se adauga in castronul cu faina impreuna cu restul de lapte caldut se poate o mai fi nevoie de 50 ml lapte depinde de faina.Adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul daca da Domnu si mai santeti un pic nervoasa ,au picat nervii la fix ..aluatului de pizza ii place sa fie bruscat mai exact trantit de masa :)))deci izbiti fara retineri va creste mult mai usor :)))).Cat timp aluatul se umfla in pene pregatim umplutura eu am calit ciupercile in cateva linguri ulei de masline o umbra de ceapa si un catel de usturoi .Pieptul de pui l-am taiat cubulete maruntele si l-am prajit nici prea prea ,nici foarte foarte in cateva linguri de ulei cu niscai praf de barbecuie sare,piper si oregano uscat.Cand alatul nostru da pe de laturi il aducem la locul faptei respectiv masa de bucatarie intindem foi rotunde subtirele de marimea unei farfurii punem umplutura pe jumatate de cerc adica pui si ciuperci si desigur mozarella ,facem plic (vz foto)punem la crescut din nou 15-20 minute si apoi dam la cuptorul incins in prealabil 180 gr pana se rumeneste frumos.Dupa sant convinsa ca va descurcati si fara mine....







13 comentarii:

  1. Waw, cat de bine arata! N-am facut niciodata, dar cu siguranta urmeaza.
    Imi place si noua fatza a blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos arata si ne place,in special fetitei mele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Che brava,buonissimo questo calzone con la mozzarella!Ottimo con la cottura al forno!Ciao

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow... ce bine ti-a iesit!... Arata tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zilele astea peste tot am dat peste calzone , trebuie neaparat sa fac si eu . Imi place tare mult cum ti-a iesit .

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm, buna tare!!!Ador pizza, asa ca fur o feliuta:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata!.....felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-mi mai placeeeeeeeeeeeeee.........
    Doamne cat de apetisant arata!!
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Super ,ce bine arata.Mona scumpa la pachet nu trimiti?Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow! Deosebit Azizulet! Felicitari si puuup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc tuturor pentru vizita!!!!Grazie Molly per la tua visita!!!o zi minunata va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere