Calzone un alt fel de pizza care vine desigur din Italia, mai exact din Puglia si numita de localnici ,,Panzerotti,, .Umplutura de baza a acestei pizza inchisa este mozarella si rosii, plus alte toping-uri specifice pizzei.Avantajul acestea ar fi ca este inchisa si poate fi servita chiar in mers ,perfect valabila in zilele noastre:))) desi perfect nesanatos....dar voi spune ca ar fi un pachetel perfect la scoala sau la servici ,o cina excelenta lenesa in fata televizorului sau micul dejun al unei sambete linistite de primavara...:)))
Avem nevoie de:
- 500 gr faina alba
- 200ml lapte caldut
- o lingura de drojdie granulata
- un praf de sare
- o lingura de zahar
- 70 ml ulei de masline
- mozarella
- ciuperci
- piept de pui
- o jumatate de ceapa taiata foarte fin
- un catel de usturoi
- oregano uscat
Facem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc cald pana creste .Aceasta maia se adauga in castronul cu faina impreuna cu restul de lapte caldut se poate o mai fi nevoie de 50 ml lapte depinde de faina.Adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul daca da Domnu si mai santeti un pic nervoasa ,au picat nervii la fix ..aluatului de pizza ii place sa fie bruscat mai exact trantit de masa :)))deci izbiti fara retineri va creste mult mai usor :)))).Cat timp aluatul se umfla in pene pregatim umplutura eu am calit ciupercile in cateva linguri ulei de masline o umbra de ceapa si un catel de usturoi .Pieptul de pui l-am taiat cubulete maruntele si l-am prajit nici prea prea ,nici foarte foarte in cateva linguri de ulei cu niscai praf de barbecuie sare,piper si oregano uscat.Cand alatul nostru da pe de laturi il aducem la locul faptei respectiv masa de bucatarie intindem foi rotunde subtirele de marimea unei farfurii punem umplutura pe jumatate de cerc adica pui si ciuperci si desigur mozarella ,facem plic (vz foto)punem la crescut din nou 15-20 minute si apoi dam la cuptorul incins in prealabil 180 gr pana se rumeneste frumos.Dupa sant convinsa ca va descurcati si fara mine....
Waw, cat de bine arata! N-am facut niciodata, dar cu siguranta urmeaza.
RăspundețiȘtergereImi place si noua fatza a blogului.
Multumesc Cristina !!!
Ștergerearata grozav!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata si ne place,in special fetitei mele!
RăspundețiȘtergereChe brava,buonissimo questo calzone con la mozzarella!Ottimo con la cottura al forno!Ciao
RăspundețiȘtergereWow... ce bine ti-a iesit!... Arata tare apetisant!
RăspundețiȘtergereZilele astea peste tot am dat peste calzone , trebuie neaparat sa fac si eu . Imi place tare mult cum ti-a iesit .
RăspundețiȘtergereMmm, buna tare!!!Ador pizza, asa ca fur o feliuta:)Pup!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!.....felicitari!
RăspundețiȘtergereCe-mi mai placeeeeeeeeeeeeee.........
RăspundețiȘtergereDoamne cat de apetisant arata!!
Te tzuc !
Super ,ce bine arata.Mona scumpa la pachet nu trimiti?Pup
RăspundețiȘtergereWow! Deosebit Azizulet! Felicitari si puuup!
RăspundețiȘtergereMultumesc tuturor pentru vizita!!!!Grazie Molly per la tua visita!!!o zi minunata va doresc!!!
RăspundețiȘtergere