Cu mare drag un dulce tuturor doamnelor, mamici sau nu, in aceasta zi speciala de 8 Martie!!!!
Avem nevoie pentru crusta:
- 175 gr unt sarat
- 35 gr zahar pudra
- 1 galbenus
- 250 gr faina
Umplem cu:
- 125 gr unt
- 200 gr zahar
- 15 gr ness sau cacao sau nessquik
- 90 ml lichior sau suc de portocala (asta am pus eu)
- 2 oua
- 50 gr faina cu agent de crestere
- un mot de frisca sau crema de branza fina si fructe pentru decor
Facem crusta mai intai amestecand untul cu zaharul pana devine pufos adaugam galbenusul si apoi faina si poate o lingura doua apa rece ,este un blat sfaramicios.Punem in tava de tarta si dam la frigider pana pregatim umplutura.Amestecam iar untul cu zaharul de preferinta pudra pentruca are amidon si va fi mai pufoasa crema.adaugam ouale apoi pe rand lasand sa se incorporeze bine.Apoi lichiorul sau sucul de portocala nesul si apoi faina.Turnam apoi crema obtinuta peste crusta de la frigider si dam la cuptor ul preincalzit la 180 gr timp de 20- 25 minute.Chiar daca va va parea crema necoapta ea este gata la racire este foarte pufoasa .............
ce bine arata! fur o feliuta si eu! La multi ani,pupici
RăspundețiȘtergereFaina tarta . La multi ani de 8 martie .
RăspundețiȘtergereCe aroma,ce savoare....mmm.
RăspundețiȘtergereO primavara cu soare pe cer si in suflet!Pup cu drag!
Eu vrea capsuna aceea,tare-mi face cu ochiul.Te pup si La multi ani.
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Mona scumpa pup
RăspundețiȘtergerearata bine si la gust, cred ca e f buna!
RăspundețiȘtergerela multi ani!
La multi ani si tie, o primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereFoarte faina tarta!!
Cum sa nu-ti iasa o asa bunatate cu asa ajutor?De mult jinduiesc si eu la acest "robotel"La multi ani!
RăspundețiȘtergereCred ca am ramas doar cu capsunica...am intarziat.
RăspundețiȘtergereDar iti doresc de abia acum "La multi ani deliciosi si sanatosi". Sa ai primavara in suflet !!!
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
ce tarta apetisanta!
RăspundețiȘtergere