vineri, 6 aprilie 2012

Hummus(pasta de naut)



                Astazi o sa va spun cum fac eu pasta de hummus (pasta din boabe de naut) ...mod asemanator iahniei de fasole.......


  • 500 gr naut uscat sau din conserva
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • un bat de telina
  • 2 linguri harissa(pasta de ardei iute rosu,chilli)
  • 70 ml ulei de masline
  • usturoi 2 catei
  • sucul de la jumatate de lamaie(obtional)
  • sare,piper
  • supa de vita 1 litru

                  Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi.Daca folositi naut din cutie  doar clatiti cu apa si ii dati cateva clocote in supa ,cam cand sant fierte restul legumelor adaugati nautul .Dupa ce a fiert se pune nautul in blender (nu aruncati supa si nici legumele)legumele fierte ,usturoiul crud,putina supa si pasam tot; se poate va mai fi nevoie de putina supa ,mai puteti adauga ,apoi harissa si uleiul de masline amestecati din nou .Pasta obtinuta se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana ,daca va tin nervii :))Se serveste cu ulei de masline deasupra ,harissa,cu seminte de pin prajite,cu patrunjel verde sau coriandru,cu paprika,cu pesto si lista poate continua......Stiu ca o sa-mi spuneti dar cu pasta de susan ce am facut :))ei bine ma feresc de ea putin pentruca in ultima perioada am simtit ca fac putina alergie la ea .....dar merge foarte bine si fara .....



8 comentarii:

  1. Ce bun e!!! Si mereu uit sa cumpar naut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Alinutz daca postesti pori sa-l faci de post si daca nu te deranjeaza tahini(pasta de susan)merge de minune!!!!pup o zi frumoasa!!!

      Ștergere
  3. N-am mancat niciodata, imi place tare mult cum arata! Te invit la concurs http://pusikmea.blogspot.com/2012/04/concurs-de-iepuras.html Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mancat niciodata,dar tare imi place cum arata.Pupici!

    RăspundețiȘtergere