duminică, 12 iunie 2011

Chec cu cirese

         
           Reteta este de inspiratie Lia  pe Bucataras.ro si cu siguranta ar fi trebuit sa iasa perfect daca in mijlocul coptului nu as fi avut pana de curent .... 
             Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • o mana de cirese
  • un albus zahar pudra 100 grame+colorant natural de cirese+cateva picaturi lamaie
             Mod de preparare:
        Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea.faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Incorporam faina in albusuri cu o paleta de jos in sus ,pentru a ramane pufos apoi untul.Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si dam la cuptor (daca avem curent electric:)))180 grade pana trece testul cu scobitoarea.Lasam cam 10 minute si apoi scoatem in usa cuptorului tava si adaugam ciresele fara samburi date prin zahar si faina dam inapoi in cuptor.Intre timp batem un albus spuma cu zaharul pudra si cateva picaturi de lamaie si adaugam colorantul sau puteti folosi sirop facut in casa de visine ,de coacaze de afine.Cand scoatem checul turnam icing-ul si servim cand se raceste.


Pofta buna!!!!

2 comentarii:

  1. ce frumos sta checul scaldat in sirop...un deliciu! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. alinutz bune te-am gasit ,checul asta a fost cu cantec ...multumesc de apreciere!!

    RăspundețiȘtergere