joi, 2 iunie 2011

Aluat sarat pentru tarte sau prajituri umplute

  
            Nu demult am facut un aluat dulce pentru tarte sau prajiturele umplute asa ca ma gandii ca mi-ar place si ceva mai la polul opus ,adic sarat si deci cam asa stau lucrusoarele:
             Ingrediente:
  • 400 gr branza sarata(poate fi si crema de branza si adaugam sare atunci) 
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 600 gr faina alba
               Mod de preparare:
       Amestecam toate ingredientele intr-un castron ,pana obtinem un aluat ca o plastelina.Il impartim in doua discuri pe care le imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.Aluatul poate folosit la tarte sarate,poate fi taiat cu orice forma si umplut cu ciuperci ,cu branza cu ce va place.Temperatura de coacere pentru acest tip de aluat este de 180 grade iar timpul depinde si de umplutura.Poate fi tinut in congelator o saptamana (atat am verificat eu)pentru restul nu raspund ;).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu