sâmbătă, 14 mai 2011

Aroma de primavara



                Ingrediente:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 faina
  • 1 praf de copt
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • citeva cubulete de ciocolata sfarimata
    Crema:
  • 250 ml smantina pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • o cutie crema sau budinca de vanilie
  • o lingura gelatina+150 ml lapte
    Decor:
  • o cutie capsuni
  • o cutie gel de capsuni

               Mod de preparare:

      
         Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si mixam pina obtinem o bezea.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea pe care o incorporam cu o spatula sau lingura de lemn in bezea amestecind de jos in sus.Untul se topeste si se incorporeaza in aluat dar nu fierbinte ci doar caldut.Punem aluatul pufos intr-o tava de aluminiu si dam la cuptor 30 minute la 180 grade.
eu am adaugat si putina ciocolata sfarimata.
Crema :
     Se mixeaza smantana cu laptele si crema de vanilie pina se intareste.
Gelatina o punem la hidratat in lapte apoi paharul cu lapte si gelatina il bagam intr-un castronel cu apa fierbinte si mestecam pina gelatina se topeste.Lasam la racorit si o adaugam cremei.Cind blatul este gata se scoate din cuptor se lasa la racit apoi punem stratul de crema si dam la frigider pentru 30 minute,pina se incheaga crema.Scoatem taiem capsunile felii si le intindem pe toata suprafata cremei iar deasupra turnam gelul de capsuni care se face conform instructiunilor de pe pachet eu am pus in el si 3 linguri suc de rodie .Se da la figider din nou cel putin 2 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu