joi, 5 mai 2011

Rose petal flan


             Ingrediente:

 Pt caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
 Pt crema:
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • o lingura esenta de vanilie
  • o lingura apa de trandafiri
 Mod de preparare:
  • incalzim laptele cu zaharul pina se topeste dar avem grija sa nu fiarba.eu am pus lapte fiert si racit.
  • amestecam intr-un castron ouale +galbenusurile+vanilia+apa de trandafiri.
  • adaugam in compozitia de oua laptele caldut si mixam putin pina face spuma.
  • caramelul:punem zaharul +2 linguri de apa intr-o tigaie si lasam sa se topeasca pina prinde culoarea maronie.dam de pe foc si punem in fiecare forma cite o lingura poate doua de caramel.formele se pun intr-o tava cu apa calda ; trebuie sa cuprinda pe un sfert formele.completam apoi cu crema de lapte si oua .
  •  
     






  • dam la cuptorul preincalzit la 165-170 grade C pentru 45 minute.crema trebuie sa aiba consistenta unui gel.daca puneti in forme de aluminium ca cele de briose ies 8 portii.in forme ceramice nu stiu exact dar fiind mai mari cred ca 4.

  • cind scoatem de la cuptor se lasa la racit si se da la frigider pentru 2 ore.
  • pentru a desprinde de forma invartiti cu varful unui cutit cu lama subtire de jur imprejurul forme si cu ajutorul farfuriei rasturnam .
  • as vrea sa va pot explica ce minune de gust si ce aroma poate avea de la apa de trandafiri ...insa nu am cuvine;)nu ramane decit sa incercati.
  •   
            Pofta buna!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu