miercuri, 25 mai 2011

Sombrero cu rubarbura fructe de padure si piersici


                Ingrediente aluat:

  • 600 gr faina alba
  • 100 gr zahar
  • un praf sare
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 2-4 linguri apa rece din frigider

                Ingrediente pentru umplutura:
  • 5 betisoare de rubarbura
  • 2 piersici coapte bine
  • 100 gr fructe de padure
  • 100 gr zahar
  • o lingura corn flour

                Mod de preparare:

    Vom face intai aluatul :amestecam faina cu zaharul si sarea.Adaugam apoi untul taiat cubulete la temperatura camerei amestecam , incorporam ouale apoi si apa continuam sa framantam pina obtinem un aluat ca o plastelina ,pe care il vom imparti in doua discuri pe care le impachetam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.
     Facem si umplutura:se curata rubarbura de pielita de la suprafata se taie cubulete ,la fel procedam cu piersicile l-e facem cubulete si adaugam fructele de padure si zaharul se lasa cam 30 de minute pina lasa suc apoi punem pe aragaz pana se inmoaie rubarbura si adaugam corn flor-ul.Scoatem aluatul intindem foaie subtirica taiem cercuri cu un pahar punem umplutura cate putin cu lingura si inchidem cu un alt cerculet deasupra.Ca sa fim siguri ca nu se deschid le ,,securizam,, cu furculita:))).





     Dam apoi palariile la frigider pentru 10 minute si abia dupa punem in cuptorul preincalzit 185 grade 20 minute.Inainte de a da la cuptor ungem cu ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram zahar.Ca sa nu crape deasupra intepam cu o scobitoare.




               Pofta buna!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu