luni, 2 mai 2011

Bastonase cu mar


                
                Ingrediente:
  • 10 linguri de ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • o lingura de otet
  • o lingura praf de copt
  • o lingura zahar
  • ceva mai mult de 200 gr faina alba
                  Pentru umplut:
  • 5 mere rase
  • 2 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de zahar
  • un praf de scortisoara
  • un praf de zahar vanilat
                   Mod de preparare:
        
       Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic.
        Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de faina si ulei, apoi impartim foaia vizulal in trei.   Aducem partea stinga peste partea din mijloc, apoi partea dreapta peste partea stinga. Rulam apoi punem in folie de plastic si dam la frigider 2 ore.
         Intre timp punem merele intr-o cratita cu toate celelalte ingrediente , mai putin scortisoara care se adauga la final. Cind marul este moale oprim focul si lasam la racit.
         Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaie (merge sa o faceti subtire subtire daca puteti) Se taie in 6 patratele, se umplu cu mar, se ruleaza si se inchid la capete. Se pun in tava, se fac crestaturi cu cutitul in aluat si la cuptor 175-180 grade,cam 20-25 minute. Cind se racesc se pudreaza cu zahar .....absolut delicioase.Este o reteta a la Pica Flori.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu