luni, 2 mai 2011

Triunghiuri cu marmelada

            Ingrediente:
   
    500-600 gr faina alba
    200 gr unt sau margarina
    2 galbenusuri
    1 plic praf de copt
    2 linguri suc de lamaie
    2 linguri iaurt sau smantana acrisoara
    400 gr marmelada(eu am pus de curmale)
            
             Mod de preparare:
     
    Mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile,praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.La sfarsit se pune faina cite putin .Aluatul obtinut va fi nelipicios si usor de intins.Dam la frigider 20 minute apoi facem foaie si decupam cercuri cu un pahar, punem cite jumatate lingurita cu marmelada,sau majiun de prune cu nuci sfarimate,apoi facem triunghiuri ca in fotografie.dam la cuptorul preincalzit 175 grade,nu trebuiesc rumenite; cind incep sa devina aurii colturile l-e scoatem pe un gratar si lasam la racorit ,apoi l-e ningem cu zahar pudra vanilat.





          Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu